Willem Kroon scoort in de laatste minuut de 1-1 voor Astrantia. (foto: Marieke Lemmen)

5F: Eerste nederlaag GVV'57; SCV'58 profiteert, Menos verrast De Zwaluw

Voetbal 664 keer gelezen

GVV'57 is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Ashley Bonnikhorst ging onderuit bij Elsendorp (1-0). De Zwaluw profiteerde niet, omdat het verrassend verloor bij hekkensluiter Menos. SCV'58 maakte voor de tweede week op rij zeven goals en staat nu tweede op twee punten van de Graafse koploper, maar de ploeg van coach Jan Schaap heeft nog een wedstrijd tegoed. Sowieso is de spanning bovenin teruggekeerd omdat ook VIOS'38 tot winst kwam en daarmee de aansluiting met de topploegen hervond.

GVV'57 kwam al na vijf minuten op achterstand door een penalty en kwam die tegenvaller niet meer te boven. "Het was een matig wedstrijd vandaag, waarin we de rug niet hebben kunnen rechten. Nu moeten we ons zelf weer bij elkaar rapen en werken naar volgende week", aldus Bonnikhorst.
De Zwaluw verloor verrassend met 2-0 van Menos, dat tot vandaag alle vijf duels had verloren. "Het was van onze kant dramatisch tegen een ploeg die voor elke meter strijdt", toonde De Zwaluw-coach Dennis Kroes zich reëel. "In de tweede helft kregen we kans op kans, maar waren we slecht in de afronding. Deze nederlaag is zeer terecht."
Vorige week schopte SCV'58 er al zeven in tegen Fiducia. Op bezoek bij SVS noteerden de Velpenaren opnieuw een zevenklapper. Jannes Raaijmakers en Pascal van Thiel (allebei drie) en Sam Stobbelaar maakten de zeven vol voor SCV'58, dat nu de minste verliespunten in klasse 5E heeft. Dankzij een 2-1 overwinning op HRC'27 (goals Bryan Jochijms) meldt ook VIOS'38 zich weer in de titelstrijd.
Astrantia haakt voorlopig af door een 1-1 gelijkspel bij DWSH'18, dat op voorsprong kwam vanaf de stip (Roy Hutting). De fusieclub leek op weg om een einde te maken aan de ongeslagen status van Astrantia, maar Hans Kroon (foto) maakte in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker voor de Middelaarse formatie. Beide ploegen raakten bij een 0-1 stand nog het aluminium.