FAST won opnieuw, ditmaal tegen Regio Zwolle Volleybal.

FAST wisselt plek 2 met Regio Zwolle na gave driepunter

Sport 107 keer gelezen

SINT ANTHONIS | In de vijfde competitiewedstrijd heeft FAST het publiek in Sint Anthonis verrast met een gave driepunter. In de Activiahal werd Regio Zwolle Volleybal, de nummer twee uit de Eredivisie, met 3-0 verslagen. De ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch is door de winst weer een plaats gestegen.

De Roze Brigade maakte met Lisa Kersten aan service een kickstart. Al snel liep de thuisploeg, waar libero Ellen Willems haar eerste basisplaats kreeg, uit naar een 4-0 voorsprong. Toen Zwolle bij 14-14 langszij kwam, was schudden de FAST-speelsters elkaar wakker. "Het team gaf zelf aan dat het te tam was, en deed er een schepje bovenop", vertelde Harmen Bijsterbosch achteraf. De nieuwe versnelling bezorgde FAST de setwinst (25-20). Ook in de tweede set was FAST de bovenliggende partij. Waar de tegenstander mopperde om arbitrale beslissingen hielden de speelsters van Harmen Bijsterbosch het hoofd koel. FAST scoorde aan de lopende band en won met overmacht de set met 25-14.
De Overijsselse ploeg legde zich niet bij voorbaat bij een nederlaag neer en leek bij 18-21 de derde set op te eisen. FAST sprak de veerkracht en zelfvertrouwen nog aan en kwam terug. De achterstand werd omgebogen in een 25-21 setwinst.
De overwinning werd uitbundig begroet. Trainer Bijsterbosch was in zijn nopjes met het resultaat. "Maar het meest tevreden ben ik met het getoonde zelfvertrouwen. De manier waarop we de derde set toch nog winnen doet me echt deugd. De speelsters raken op zo'n moment niet in paniek, en dat is een kwaliteit."

Tegeltjeswijsheid
Zaterdagavond bezoekt FAST hekkensluiter US Pharmafilter in Amsterdam. Het feit dat de Amsterdamse promovendus nog op de eerste punten wacht herinnert de FAST-trainer aan een tegeltjeswijsheid. "Bij elke overwinning komt een nederlaag dichterbij. Na zoveel nederlagen geldt dat natuurlijk andersom ook voor US. We zijn dus gewaarschuwd."