De gemeenteraad heeft het plan om openbare verlichting in de gemeente Sint Anthonis te vervangen door ledverlichting goedgekeurd.
De gemeenteraad heeft het plan om openbare verlichting in de gemeente Sint Anthonis te vervangen door ledverlichting goedgekeurd. Foto: Martijn Schwillens

Sint Anthonis vervangt openbare verlichting door ledverlichting

Algemeen 201 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De gemeenteraad heeft het plan om openbare verlichting in de gemeente Sint Anthonis te vervangen door ledverlichting goedgekeurd. Het is de bedoeling dat de verlichting in 2019 wordt vervangen. 

Hiermee zet de gemeente een belangrijke stap om energieneutraal te worden. Met dit project bespaart de gemeente de komende jaren veel energie. "De vervanging van de openbare verlichting door ledverlichting levert een energiebesparing op van 35 procent", vertelt wethouder Huub Bellemakers. "Daarnaast worden naar verwachting ook dimtechnieken geïnstalleerd, waarbij de nieuwe armaturen voorzien worden van 'smart technology'. Dat wil zeggen dat de gedimde verlichting 100 procent gaat branden wanneer bijvoorbeeld een fietser passeert, om vervolgens weer terug te gaan naar de gedimde stand. Met deze techniek zouden we nog eens 10 procent extra besparen", aldus de wethouder.

Energieneutraal
De gemeente ziet de overstap naar ledverlichting als belangrijke ontwikkeling. Bellemakers: "In 2035 is de gemeente energieneutraal. Dit project draagt daaraan bij."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant