De spoorkuil bij het station Mook-Molenhoek nodigt uit voor recreatie. (foto: Jos Gröniger)
De spoorkuil bij het station Mook-Molenhoek nodigt uit voor recreatie. (foto: Jos Gröniger)

Mook en Middelaar denkt over ontwikkelen Spoorzone

Algemeen 305 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | De begroting die onlangs voorgelegd is aan de raadsleden van de gemeente Mook en Middelaar is de eerste van het dit jaar aangetreden college B en W. De begroting sluit aan bij het collegeprogramma dat de nieuwe coalitie kort na het aantreden presenteerde. De begroting biedt ruimte voor het oppakken van projecten, zoals de verkeersafwikkeling tussen Groesbeek en de A73, duurzaamheid en de ontwikkeling van Spoorzone.

Door Jos Gröniger

Volgens wethouder financiën Geertjan Wienhoven biedt de sluitende begroting gelegenheid voor het uiten van de ambities. De gemeente Mook en Middelaar is sinds een aantal jaren eigenaar van het bos- en heidegebied Spoorzone dat ingeklemd ligt tussen het station Mook-Molenhoek en de Heumense en Mokerschans. Het gebied dat de bestemming bedrijventerrein heeft, is aangekocht omdat de mogelijke afwikkeling van het verkeer tussen Groesbeek en de snelweg A73 in de spoorkuil aangelegd zou worden. Omdat de bewuste variant 5A onvoldoende steun van de politiek heeft, wordt het perceel daar niet voor aangewend. Wel wordt Spoorzone gebruikt voor het verkeersveiliger maken van de Groesbeekseweg in Mook en de Heumensebaan en Ringbaan in Molenhoek. Voor de noodzakelijke combinaties zoals wonen, werken en recreëren in de omgeving van de spoorzone, het Korendal en andere werklocaties wordt er geen definitieve bestemming gekozen. Het gebied wordt voorlopig onderdeel van de natuur. "Dat gebeurt op voorwaarde dat de routes tussen Mook en Groesbeek in beide richtingen veilig zijn", aldus de wethouder.

Groenste station
De gemeente Mook en Middelaar heeft ook de ambitie het in 2009 geopende station op de waarderen tot het groenste station van Nederland. In dat kader wordt gedacht aan het plaatsen van een kiosk waar toeristen zouden kunnen verblijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant