Politie.
Politie. Foto: Ties van Dooren

Politie pakt mannen op voor woningoverval Boxmeer

112 941 keer gelezen

BOXMEER | De politie heeft een 22-jarige man uit Arnhem en een 21-jarige man zonder vast woonadres aangehouden. De twee zijn opgepakt voor een woningoverval in Boxmeer uit 2017. Het aangetroffen dna deed hen de das om. 

De overval vond destijds plaats aan de Adriaen Brouwerstraat in Boxmeer. De 73-jarige bewoonster van het huis schrok wakker toen er een ruit werd ingegooid. De twee mannen stonden direct daarna in haar kamer en eisten geld. Hierop ontstond een worsteling. De overvallers maakten zich vervolgens met de tas van de vrouw uit de voeten. Een van hen verwondde zich daarbij aan het glas van de vernielde ruit.

Een van de mannen werd in 2017 al opgepakt. De tweede werd afgelopen maandag ingerekend op basis van zijn dna. Beide mannen zaten ten tijde van de aanhouding al vast voor een ander strafbaar feit. "De mannen zijn nu in afwachting van hun berechting voor deze overval. Voor deze zaak zijn ze officieel weer in vrijheid gesteld, maar ze zitten voor andere zaken allebei nog achter de dikke deur", laat de politie weten. Voor de zaak werd aandacht gevraagd bij Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant