Afbeelding
Foto: Aileen van Tilburg
column Koos

Cuijk heeft veel geld over tegen een natte onderbroek

Column 536 keer gelezen

Als het wat kouder begon te worden, gebood mijn moeder mij een jas aan te trekken. Ik begreep dat toen niet goed, maar de koe in zijn kont gekeken, moet ik toegeven dat dat een niet onredelijke suggestie was.

Dus heb ik die lijn maar doorgetrokken. Anticiperen op datgene wat het weer buiten ons voorschotelt. Ook bij het autorijden heb ik daarvan een gewoonte gemaakt. Dus als het regent – u raadt het al – zet ik de ruitenwissers van de auto aan en doe ik het uit lijfsbehoud wat kalmer aan als er grote plassen op de weg liggen.

De gemeente Cuijk gaat ervan uit dat niet alle autobestuurders zo verstandig zijn als ik. Als het regent komen er links en rechts plassen op de weg, als het heel hard regent kan het zelfs gebeuren dat zo'n gat als bij het viaduct onder de spoorlijn vol water loopt. Zo vol zelfs dat het niet verstandig is om daar met je auto in te rijden. Twee jaar geleden deden enkele mensen dat wel omdat ze meenden dat hun grote, dure ding dat wel kon hebben. Niet dus. Hilarisch waren vervolgens de foto's waarop te zien was hoe deze eigenwijze flikkers uit hun auto werden gedragen. U en ik zouden zeggen: ten koste van slechts een nat pak, schoenen en ondergoed hebben deze mensen een leuk en onschuldig lesje gehad vanwege hun onoplettendheid. Echter, het gemeentebestuur van Cuijk heeft heel erg te doen met deze mensen en wil voor heel veel geld voorkomen dat daar ooit nog eens iemand een natte onderbroek oploopt en zijn of haar auto van binnen moet föhnen.

Sinds vorige week staan er prachtige beeldschermen. Om die uitgave van een slordige 20 mille goed te praten, zegt de wethouder dat er ook andere mededelingen op gedaan kunnen worden. Maar ze staan er toch echt op de eerste plaats om bij een volgende fikse regenbui de automobilisten te waarschuwen voor een stevige waterplas. Nou vraag ik me af of iemand die niet ziet dat er een meter hoog water staat, wel dat beeldscherm leest. En als de betreffende ambtenaar nou eens een atv-tje heeft en er op dat beeldscherm staat dat het elfde-van-de-elfde bal is, terwijl er had moeten staan dat men een plas water nadert?

Stellen we dan de gemeente aansprakelijk? Of gaan we hogere eisen stellen aan het behalen van een rijbewijs?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant