Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november staat alweer de derde editie van de Ackerfeesten op de agenda.
Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november staat alweer de derde editie van de Ackerfeesten op de agenda.

Ouderwets gezellig feesten tijdens de Ackerfeesten

Algemeen 733 keer gelezen

LEDEACKER | Wat naar een uit eigen zeggen 'dronken bui' ontstond, is inmiddels uitgegroeid tot een groot schuurfeest voor jong en oud in Ledeacker. Met een landbouwschuur van 1000 vierkante meter, enorm podium en een gezellige koeienkop als boegbeeld zijn de Ackerfeesten een festijn om rekening mee te houden. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november staat alweer de derde editie van het schuurfeest op de agenda.

Gurgen Aslanjan van Stichting DisColor Events, de organisatorische motor achter het schuurfeest, moet erom lachen als hij zich het begin van de Ackerfeesten herinnert. "Na het bezoeken van een aantal schuurfeesten dachten we; dat kunnen wij ook. Zodoende gingen we op zoek naar een geschikte locatie in de regio. Wilden een gezellig feest houden voor de jeugd in de regio en dat is gelukt." De 'we' waar Gurgen het over heeft, vormt hij met Teun Peeters, Twan Hubers, Tim Sommers en Luc Voermans. De vijf vrienden zitten samen in Stichting DisColor Events. Ieder van hen heeft tijdens de Ackerfeesten een duidelijke taak vertelt Gurgen. "Na twee edities weten we wat ons te wachten staat. Hebben ervaring gekregen en weten precies hoe we alles tijdens het schuurfeest het beste kunnen indelen en aanpakken."

Trillende dansvloer
Bij de Ackerfeesten wordt twee dagen lang stevig feestgevierd. De vrijdagavond is speciaal voor jongeren vanaf 16 jaar. "Het is belangrijk dat er iets te doen is voor de jeugd in de regio. Daarvoor hebben we de vrijdagavond in het leven geroepen. We willen het feest zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk houden. Dit zie je terug in de ticketprijzen en kosten van een consumptiemuntje. Een kaartje kost 7,50 euro als je voor 21.30 uur binnen bent. Na 21.30 uur betaal je 5 euro extra. Op deze manier willen we mensen triggeren vroeger te komen zodat ze langer kunnen genieten van het feest." Op zaterdag is de schuur aan de Quayweg in Ledeacker het domein voor feestgangers vanaf 18 jaar. Bezoekers wacht 16 en 17 november een line-up met veelal talent van lokale bodem. Zo draait dj Jan Smit en laat Royal Beat de dansvloer trillen. "Het belooft een goed feest te worden, hebben er zin in!", besluit Gurgen.

De ticketverkoop is gestart. Check www.ackerfeesten.nl en de Facebookpagina voor het laatste nieuws over de Ackerfeesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant