Theo van Lieshout gaat (moet) Rhode na zes jaar verlaten
Theo van Lieshout gaat (moet) Rhode na zes jaar verlaten Foto: Peter Kuijpers

Theo van Lieshout vertrekt met pijn in het hart bij Rhode/Van Stiphout

Voetbal 181 keer gelezen

Na zes jaar eindigt aan het einde van dit seizoen het trainerschap van Theo van Lieshout bij Rhode. De Rhode-trainer maakte dat vanavond voor de training aan zijn groep kenbaar. Een noodgewongen vertrek zoals hij dat zelf zegt. Niet vanuit de club die hadden er echt nog wel een zevende seizoen er aan toe willen voegen, maar het is de KNVB die een streep door deze verbintenis zet. Niet de benodigde papieren luidt de simpele verklaring.

Door Peter Kuijpers

Op de keeper beschouwd valt de bond niets te verwijten regels zijn regels heet dat dan. Theo van Lieshout: "Dat klopt ook wel, ik wist dat ik maar een jaar dispensatie had. Dat gold ook voor collega Jurgen van Wanrooij bij Best Vooruit vorig seizoen. Maar de eisen zijn lood en loodzwaar. Je moet 40 maandagen aanwezig zijn in Zeist. Dan kunnen ze ook nog eisen dat je op een doordeweekse avond plots bij Jong AZ – Jong Sparta een fikse analyse maakt. Dit heeft zulk een enorme impact op je leven buiten het voetbal, dat gaat niet. Ik werk bij Universal en ben daar opgeschaald naar een hogere functie dus daar wordt van mij begrijpelijk ook veel verwacht. Het is niet anders."

Reglementen
Theo van Lieshout kende louter successen met zijn club en bracht het met Rhode tot de eerste klasse. "We doen het nog prima ondanks dat we scorende spits Koen van der Zanden aan Blauw Geel'38 zijn kwijt geraakt. Ik ga hier ook niet graag weg, maar de reglementen geven geen andere uitweg. Ik wil graag nog blijven trainen en liefst op niveau. Daar ben ik nog veel te gretig voor. Dus kijk ik uit wat er op mijn pad gaat komen." Zaterdag spelen de Rhodenaren op De Neul een oefenduel tegen Blauw Geel'38/Jumbo ter opluistering van de ingebruikname van het nieuwe kunstgras veld.

Zaterdag 10 november 19.00 uur Rhode/Van Stiphout – Blauw Geel'38/Jumbo

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant