De familiekamers stralen door de aankleding een warme sfeer uit. (foto: Dorry Smeets)
De familiekamers stralen door de aankleding een warme sfeer uit. (foto: Dorry Smeets)

Buitenplaats Zevenhutten officieel geopend

  •   keer gelezen

CUIJK| Begin deze maand werd Buitenplaats Zevenhutten, met een crematorium, in gebruik genomen. De opening voor genodigden vond afgelopen zondag plaats in het sfeervolle en prachtig gelegen gebouw.

Door Dorry Smeets

Heel toepasselijk vertelt 'De Zandprinses' zondag bij de opening over Zevenhutten. En na het luiden van de grote klok in de aula, laten zo'n 350 mensen zich door Piet en Bianca Schrijen en hun medewerkers rondleiden in het crematorium. In diverse ruimtes worden filmpjes vertoond over alle mogelijkheden in het gebouw en het landschap erom heen. "Natuur, recreatie, herinnering en historie gaan hier hand in hand", laat Bianca weten. "Door natuurlijke materialen te gebruiken gaat het crematorium op in het landschap." De aula kan uitgebouwd worden, zodat er tijdens een afscheidsbijeenkomst wel 400 mensen terecht kunnen. Bianca: "Deze wordt ingericht naar de wens van de familie. Dat kan dus variëren van informeel naar juist formeel."

Tijd om afscheid te nemen
In het gebouw zijn twee familiekamers; door deze anders in te richten is het mogelijk ze te gebruiken als een kleine aula. Uitvaarders Piet en Bianca Schrijen hebben bewust gekozen voor een kleinschalig crematorium met maximaal twee crematies per dag. "Dat heeft te maken met de persoonlijke benadering die wij heel belangrijk vinden. De mensen moeten echt de tijd krijgen om afscheid te nemen." In de locatie is ook het Veldcafé te vinden – een informatieruimte van Brabants Landschap – waar men een kopje koffie kan drinken en info krijgt over fiets- en wandelroutes.

Persoonlijke aandacht
Met ingang van het nieuwe jaar zullen bij Buitenplaats Zevenhutten diverse activiteiten – zowel binnen als buiten – aangeboden worden. Hoe de reacties van de aanwezigen zijn? "Overweldigend", zegt Bianca stellig. "De mensen zijn ontroerd." Dit wordt beaamd door bezoekers Vera Kusters en Gerjan Schouten uit Gennep: "Het uitnodigende van het gebouw heeft de meeste indruk op ons gemaakt. Er is goed ingespeeld op de nieuwe ontwikkelingen. De persoonlijke aandacht vind je terug in de kleurstellingen en de opbouw. Je kunt je hier bijna thuis voelen."

Op 25 november en 9 december zijn er rondleidingen voor het publiek. Inschrijven hiervoor kan via www.zevenhutten.nl.

Meer berichten