De N271 bij Heijen. (archieffoto: SK-Media)
De N271 bij Heijen. (archieffoto: SK-Media) Foto: Martijn Schwillens

N271 tussen Heijen en Gennep blijft dubbele tweebaansweg

Verkeer en vervoer 1.916 keer gelezen

HEIJEN/GENNEP | De provinciale rijksweg N271 tussen Heijen en Gennep wordt opnieuw ingericht als een dubbele tweebaansweg. Over de gehele lengte gaat een maximumsnelheid gelden van 80 km per uur. Er komt geen aparte rijstrook voor landbouwverkeer.

Dat maakte Eric Geurts, gedeputeerde van de Provincie Limburg, bekend. Burgemeester en wethouders van gemeente Gennep zijn te spreken over dit besluit. "De provincie is in overleg met de vele betrokken partijen tot een adequate oplossing gekomen, die recht doet aan een goede en veilige doorstroom van het verkeer", aldus verkeerswethouder Janine van Hulsteijn.

Signalering
Om de overlast voor de omgeving te beperken, zal het wegdek worden voorzien van geluidswerend asfalt. Ook komen er nieuwe schermen langs de route. De provincie gaat bij wijze van proef ook signaleringsborden plaatsen. Deze moeten weggebruikers erop attenderen dat er een landbouwvoertuig rijdt op de rechterrijbaan.

Oplossingsrichtingen
Aanleiding voor de reconstructie van de N271 tussen Heijen en Gennep is een ongeval met dodelijke afloop op die weg eind 2015. De provincie heeft diverse oplossingsrichtingen onderzocht om de weg veiliger te maken. Dat is gebeurd in overleg met een groot aantal betrokken lokale partijen, waaronder belangenorganisaties in de transport- en landbouwsector, ondernemers, hulpdiensten, dorps- en wijkraden, Veilig Verkeer Nederland en de omliggende gemeenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant