'We willen onze voorstellingen en activiteiten toegankelijker maken voor de verschillende doelgroepen', aldus directeur Sjoerd Meijer van de Schouwburg
'We willen onze voorstellingen en activiteiten toegankelijker maken voor de verschillende doelgroepen', aldus directeur Sjoerd Meijer van de Schouwburg

'Alle doelgroepen verleiden om naar Schouwburg te gaan'

Algemeen 484 keer gelezen

CUIJK | Gastprogrammeurs gaan de Schouwburg Cuijk helpen om voorstellingen te ontwikkelen die ook een beroep doen op het publiek dat nu nog niet de weg naar het Cuijkse theater vindt. "We willen onze voorstellingen en activiteiten toegankelijker maken voor de verschillende doelgroepen", aldus directeur Sjoerd Meijer van de Schouwburg.

Door Martijn Schwillens

"We werken aan een nieuw programma, waarbij we nadrukkelijk investeren om nieuwe verbindingen in onze gemeenschap te maken", verduidelijkt Meijer. "We laten mensen uit het Land van Cuijk 'mee-maken' wat er op het podium komt te staan." Meijer lepelt de voorbeelden op. Zo komt de nieuwe jazzprogrammering uit de koker van Henk Roelofs (die in oktober nog het Jazz Orchestra of the Concertgebouw naar de schouwburg haalde, red.) en gaat Marcel Siebers samen met Theo Lamers aan de slag met 'Muziek in de Martinus'. "Gastprogrammeurs gaan vorm en inhoud geven aan nieuwe formats binnen duidelijke kaders. Dat is leuk om te doen en levert verrassende programma's op", weet hij. "Zo zijn we ook in gesprek met Lodi Remmen (bekend als Lood De Kloot), Harm Verbiesen en Timothy van Oss over een nieuw initiatief rond en voor jongeren. Op deze manier willen we nieuwe doelgroepen verleiden naar de Schouwburg te komen. Met Jori van Gemert willen we een nieuw arrangement rond singer-songwriters opzetten. Verder zijn onze klassieke muziekserie (door John Floore en Hans Kerskens), Holland Barok (door de Stemerding-zussen) en de literaire programmering met de bibliotheken mooie voorbeelden van hoe wij de verbinding met de lokale gemeenschap gaan herstellen."

Verdienmodel
Op de vraag of het goed gaat met de Schouwburg, ondanks de rode cijfers, zegt Meijer volmondig 'ja'. "Want we liggen op koers met ons team. Uiteraard blijven we alle grote cabaretiers en artiesten boeken, maar met deze nieuwe koers creëren we nieuwe verdienmodellen. Dit alles heb ik niet gehoord tijdens de hele discussie in de gemeenteraad. Die ging alleen maar over financiën. Het cultureel-maatschappelijke aspect was bij onze vorige horecapartner onvoldoende geborgd. Binnen dat bedrijfsonderdeel hebben we dus flinke verbeteringen door te voeren, want van oudsher was de verbinding met de lokale gemeenschap wel gewoon aanwezig bij de Schouwburg. Meer dan ooit worden scholen uitgenodigd en coproducties opgezet. Door deze proactieve benadering geloven wij in een gezonde toekomst voor ons theater."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant