De dames van MHV'81 liggen op schema voor het kampioenschap in de hoofdklasse.

MHV'81 pakt moeizaam de punten tegen Heerle

Sport 167 keer gelezen

WOUW | De handbalsters van MHV'81 hebben hun koppositie in de hoofdklasse verder verstevigd af te rekenen met Heerle. Met de nodige moeite werd het 24-16 voor de Millse dames, die de nummers twee (Hellas) en drie (HMC) gelijk zagen spelen. MHV'81 liep zodoende één punt uit.

MHV startte de wedstrijd in de aanval erg matig door veel persoonlijke fouten. Heerle wist hier echter niet van te profiteren, doordat de verdediging van MHV wel scherp was. Naarmate het einde van de eerste helft naderde, kwam MHV op voorsprong door wat snelle tegenaanvallen. Bij rust stond het 8-12. De start van de tweede helft verliep wederom erg rommelig aan de kant van MHV. Desondanks had Heerle erg veel moeite met het snelle spel van MHV. Hierdoor wisten de Millse dames in de tweede helft de stand verder uit te breiden. De voorsprong bleef echter beperkt, doordat veel kansen gemist werden. Een comeback van de Wouwse thuisploeg zat er echter niet in: een wederom sterk keepende Linda Fick was er uiteindelijk medeverantwoordelijk voor dat de voorsprong niet meer in gevaar kwam. De Millse handbalsters lieten vervolgens 16-24 als eindstand op het scorebord noteren.
MHV'81 speelt zaterdag 1 december om 20.00 uur in De Looijerij in Mill tegen WPK/Westlandia DS2.