Hoofdtrainer Jan Schaap won vorige week met SCV'58 de eerste periodetitel in de vijfde klasse F. 'Maar we gaan natuurlijk voor het kampioenschap.' (archieffoto: Peter Kuijpers)
Hoofdtrainer Jan Schaap won vorige week met SCV'58 de eerste periodetitel in de vijfde klasse F. 'Maar we gaan natuurlijk voor het kampioenschap.' (archieffoto: Peter Kuijpers)

'Afsluiten met een kampioenschap zou de kers op de taart zijn'

Voetbal 238 keer gelezen

VELP/CUIJK | Jan Schaap is bezig aan zijn laatste klus als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. De Cuijkenaar, die in het voorjaar 66 jaar wordt, wil zijn voetbalpensioen het liefst inluiden met een kampioenschap met zijn huidige club SCV'58, koploper in de vijfde klasse F. "Dat zou de kers op de taart zijn", vertelt Schaap.

Door Martijn Schwillens

Al bij zijn aanstelling in 2017 sloot Schaap niet uit dat SCV'58 zijn laatste club zou worden. In Velp heeft hij na een mislukt avontuur als assistent-trainer bij UDI'19 het plezier teruggevonden. "Ik wilde nog een keer aan de slag bij een dorpsclub waar ik mijn stempel op kon drukken. Het gaat voorlopig de goede kant op", weet Schaap, die vorige week met de Velpenaren de eerste periodetitel won en soeverein aan kop staat. "De goede lijn is vorig jaar al ingezet. Na de winterstop hebben we vorig seizoen volgens mij maar twee keer verloren. Natuurlijk is met het winnen van de eerste periodetitel deze jaargang al een beetje geslaagd, maar gezien de huidige klassering en het verschil met de concurrentie (zes punten voor op Elsendorp en zeven punten op GVV'57 en VIOS'38) spreekt het natuurlijk voor zich dat we voor het kampioenschap gaan."

Naaste concurrentie
Die ambitie staaft Schaap aan de behaalde uitslagen tot nu toe. "Wij verslaan Astrantia met 1-0, terwijl GVV'57 daar een week later met 5-2 verliest. Dat zegt toch wel iets, al word je kampioen door te winnen van de ploegen uit het rechterrijtje, niet door te winnen van je directe concurrenten." Toch is de oud-coach van onder meer Constantia, DSV en Montagnards erg benieuwd naar waar zijn (nog ongeslagen) ploeg staat na de wedstrijden tegen de naaste concurrenten VIOS'38 en GVV'57. "Daar tussenin spelen we nog tegen HRC'27 en meteen na de winterstop ontmoeten we De Zwaluw. Als we er na die reeks nog steeds zo goed voorstaan, dan moeten we gewoon voor die titel gaan! Overigens vond ik Elsendorp tot nu toe de beste ploeg waartegen we gespeeld hebben."
SCV'58 eindigde de afgelopen twee seizoenen op een achtste en negende plaats, maar werd deze zomer toch al door meerdere trainers getipt als outsider. "We hebben er een paar jongens bijgekregen, waardoor we vooral in de breedte sterker zijn geworden. We hebben een groep van 17/18 spelers die allemaal het niveau aankunnen. Ook is de selectie goed gemixt, met jonge spelers, maar ook jongens van eind twintig die genoeg ervaring hebben op dit niveau. Zowel technisch als tactisch kan het nog beter, maar we zijn na anderhalf jaar samenwerken met elkaar precies waar ik had gedacht dat we zouden zijn."

Op de platte kar?
Na een trainerscarrière van dertig jaar kan Schaap een lange lijst met prijzen en periodetitels overleggen. De Cuijkse oefenmeester weet dus wat er nodig is om het seizoen -en daarmee zijn laatste kunstje- op de platte kar af te sluiten. "Bij de meer ervaren spelers merkte ik dat het enorm leefde om weer eens mee te spelen om een prijsje. Er wordt eindelijk weer ergens om gestreden. Het is nu zaak elke wedstrijd scherp te blijven. Dan kan het wel eens een heel mooi seizoen worden."

Programma vijfde klasse F:
Astrantia- VV Menos
DWSH '18- SV Merselo
Elsendorp- Fiducia
GVV '57- VV Sambeek
SCV '58- VIOS '38
SVS Stevensbeek- VV Holthees-Smakt
VV De Zwaluw- HRC '27 

Stand vijfde klasse F:
1. SCV'58 9-25
2. Elsendorp 9-19
3. GVV'57 9-18
4. VIOS'38 9-18
5. De Zwaluw 9-17
6. Astrantia 9-15
7. Holthees-Smakt 9-15
8. Merselo 9-13
9. HRC'27 9-13
10. Sambeek 9-11
11. DWSH'18 9-10
12. Menos 9-3
13. Fiducia 9-3
14. SVS 9-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant