Alle deelnemers op de bühne in afwachting van het juryoordeel. (foto: Jos Gröniger)
Alle deelnemers op de bühne in afwachting van het juryoordeel. (foto: Jos Gröniger)

After School het Beste Idee van Gennep

Algemeen 378 keer gelezen

GENNEP | De gemeente Gennep loofde de afgelopen maanden 18.000 euro uit voor het Beste Idee Gennep. Op initiatief van Gennep Doet Mee bereidden acht ideeënmakers zich voor op de pitchavond in zaal Pica Mare. Daar werd donderdagavond het door basketbalclub Cougars gepresenteerde plan After School winnaar van de hoofdprijs van 4.500 euro.

Door Jos Gröniger

Vertegenwoordigers van de sportverenigingen, wijkraden en andere organisaties presenteerden de plannen, waarmee vooral de gemeenschap gediend is. Zo lanceerde een groep Gennepenaren het plan voor een sportgala voor lokale verenigingen en individuen, opperde de altijd ijverige wijkraad Gennep-West het plan voor een wijkhonk en vroeg TWC Gennep aandacht voor een multifunctionele beweegroute op de Gennepse hei.

Winnaars
De pitch van ouders van scholieren van BS De Ratel sloot aan bij de eerder door de actieve groep gelanceerde plannen ter ondersteuning van Serious Request. Afgelopen jaar maakte Gennep kennis met het Glazen Winkeltje. Ook in 2018 komt er een winkel waarvan de opbrengst bestemd is voor de landelijke actie. Om de continuïteit de waarborgen opperden de initiatiefnemers het plan voor de Glazen Kazerne. In de voormalige brandweerkazerne bij de Gennepermolen willen zij een permanente ruimte waar ondernemers workshops kunnen volgen. Het idee werd door de jury als derde beoordeeld en beloond met 2.500 euro. Met Future Proof Trainen wil korfbalclub VIOS uit Ottersum een plan ontwikkelen waarin betaalde trainers ouders opleiden tot coach en jeugdleden op speelse wijze scheidsrechter worden. Het plan dat dupliceerbaar is voor collega sportverenigingen werd tweede (3.500 euro). Winnaar werd het plan After School dat sporttrainingen als alternatief voor buitenschoolse opvang wil aanbieden. Het idee is bestemd voor kinderen van de basisschool. Met de prijs van 4.500 euro kan After School uitgewerkt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant