Peel Overloon met kanaal. (Foto: Mariel vd Munckhof)
Peel Overloon met kanaal. (Foto: Mariel vd Munckhof) Foto: Aileen van Tilburg

Op pad met Overloonse natuurman Peter

Algemeen 364 keer gelezen

OVERLOON | Overloonse natuurman Peter Philipsen neemt belangstellenden op zondag 2 december mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur.

Jong en oud leert tijdens de wandeling de natuur te lezen en te zien onder begeleiding van de ervaren lokale natuurman Peter Philipsen. Tijdens deze wandeling komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: aan de hand van sporen wordt gelezen welke dieren er in en rond om Overloon leven en wanneer en hoe men ze daadwerkelijk het beste kunt tegen komen. Hoe zit het met beheer/schadebestrijding/verkeersveiligheid en volksgezondheid? Welke rol en waarde heeft de jager daar in? De wandeling vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Startplaats is Ontmoetingspunt 't Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 in Overloon. Na de wandeling vindt hier ook de afsluiting plaats tot 17.00 uur.

Aanmelden
De kosten voor deelname bedragen 12,50 euro inclusief enkele drankjes en een hapje. Aanmelden kan via 't Helder: t-helder@ziggo.nl, 0478-641404/06-27007511.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant