FAST werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door VV Utrecht, dat een niveau lager acteert.
FAST werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door VV Utrecht, dat een niveau lager acteert.

Bekeravontuur FAST van korte duur: Utrecht te sterk voor Roze Brigade

Sport 119 keer gelezen

UTRECHT | Het bekeravontuur zit er weer op voor Eredivisionist FAST. De Roze Brigade liep donderdagavond een blauwtje bij VV Utrecht, dat een niveau lager actief is. In sportcomplex De Galgenwaard versperde de thuisclub FAST met 3-2 de weg naar de kwartfinales. De setstanden in Utrecht waren 20-25, 25-19, 18-25, 25-13 en 15-8.

FAST moest het in de Domstad stellen zonder de herstellende Maus Smeets en de geblesseerde Daniëlle Bosman. De blessures voert trainer Harmen Bijsterbosch echter niet aan als excuus. "Utrecht heeft een goede ploeg. Zij krijgen de credits, maar wij hebben ons zelf de das omgedaan."
Tegen de thuisploeg met, met onder meer oud-FAST-speelster Lobke van Oosterom in de gelederen, liet FAST het donderdagavond passend afweten. "We hebben de eerste en derde set goed gespeeld, maar in de sets die we verloren waren we te voorzichtig terwijl we ook teveel fouten maakten", zegt de balende coach. "We werden onrustig toen het even tegenzat en waren niet meer in staat op eigen kracht terug te komen. Ik zag vanavond niet de overtuiging die nodig is om een wedstrijd als deze te winnen."
Door de nederlaag loopt FAST de bekerontmoeting in de kwartfinale (thuis) tegen landskampioen Sliedrecht Sport mis. De Roze Brigade treft de Zuid-Hollandse dames wel in competitieverband op zondag 9 december in Sint Anthonis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant