De winnaars Ut Pèèrd 2018 In de schaduw van de Romfabriekacteurs. (foto: Gerrit van Kempen, Tunnis.nl)
De winnaars Ut Pèèrd 2018 In de schaduw van de Romfabriekacteurs. (foto: Gerrit van Kempen, Tunnis.nl) Foto: Picasa

Megatoneelproductie winnaar Ut Pèèrd

Algemeen 380 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Na grondig beraad riep de jury afgelopen donderdag de toneelproductie 'In de schaduw van de Rômfabriek' tot winnaar van de sport- en cultuurprijs Ut Pèèrd uit. De tweede prijs ging naar 2 teams van voetbalvereniging Constantia en de derde prijs was voor de makers van het Sintunnisse woordenboek.

De feestelijke bijeenkomst vond plaats in MFC Oelbroeck. Na presentaties van alle genomineerden was het tijd voor de jury om zich terug te trekken. Genomineerd waren de Mariakapel De Walsert, Cabaret van Niks, Constantia Wanroij, Handbalvereniging Wanroij, Sintunnis Woordenboek en het openluchtspel In de schaduw van de Rômfabriek.

Toneelspektakel
De jury besloot unaniem voor het openluchtspel als winnaar van Ut Pèèrd. De megaproductie van toneelverenigingen uit Oploo, Ledeacker en Westerbeek trok in totaal zo'n 3100 bezoekers, meer dan 100 acteurs en vele ondersteuners maakten het toneelspektakel tot een groot succes. Ondernemersvereniging SWO verraste met de Ondernemend Sint Anthonis Sport en Cultuurprijs voor aankomend talent 'Ut Völleke'. Het is een nieuwe aanmoedigingsprijs voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, die in het betreffende jaar een bijzondere prestatie hebben verricht. Nederlands kampioen Max Verwoerdt, van handboogschutterij LEW Wanroij, werd de eerste winnaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant