FC Schadewijk - Ulysses.
video

3D: Ulysses mede dankzij prachtig eigen doelpunt kansloos onderuit bij FC Schadewijk

Voetbal 959 keer gelezen

OSS | Ulysses wist voor aanvang van het seizoen al dat het een lastig karwei zou worden om zich te handhaven in de derde klasse. De Megenaren maken hun debuut op dit niveau, net als de tegenstander van vandaag: FC Schadewijk. De Ossenaren wonnen eenvoudig met 4-1 en draaien mee in de subtop. Ulysses is hekkensluiter en weet dat het nog een flinke uitdaging gaat worden om ook volgend seizoen derdeklasser te zijn.

Als we beide clubs naast elkaar leggen, valt op dat Ulysses qua ledenaantal ruim drie keer zo groot is. 250 leden hebben de Megenaren tegenover 80 van FC Schadewijk. De Ossenaren hebben dit jaar 'eindelijk' weer een aantal jeugdteams en willen die jeugdafdeling de komende jaren laten groeien. Bovendien schrijft volgend seizoen een damesteam zich in aan de Scheldestraat.
Voor beide ploegen is het echter redelijk onzeker hoe de toekomst eruit gaat zien. FC Schadewijk wilde het liefst naar het terrein van RK DESO, maar de kans lijkt klein dat dat 'huwelijk' gaat slagen. Daarom moet er geïnvesteerd worden op het huidige verouderde complex. Zo is er een keet neergezet die dient als bestuurskamer en op korte termijn komt er een jeugdhonk waar de kinderen zich in kunnen vermaken. Ulysses denkt op een andere manier na over de toekomst en dan wel in een mogelijke fusie met SBV. De jeugd werkt al jaren met succes samen onder de naam VITA. Gaan de volwassenen dat ook doen of stemmen de leden van de clubs tegen?

Voetbal
Genoeg gepraat over beide verenigingen, we gaan het hebben over voetbal. Gezien de selectie van FC Schadewijk moet die club zeker in de middenmoot mee gaan draaien. Maar een FC Schadewijk met of zonder Sven Danen en Jordy Hoeks scheelt een slok op een borrel. Beide aanvallers zijn langdurig geblesseerd, al is de verwachting dat Hoeks na de winterstop is gerevalideerd van zijn gebroken enkel. Trainer Gaby Kuijpers heeft op papier goede spelers, maar er moeten er niet teveel wegvallen met blessures of schorsingen. Gezien de dramatische resultaten van het tweede elftal is duidelijk dat de groep erg smal is.

Paul van Lith
Ulysses promoveerde vorig seizoen verrassend voor de tweede keer op rij naar de derde klasse. Paul van Lith was van grote waarde met zijn doelpunten, maar dit seizoen fungeert hij vaak als extra slot op de deur achterin. Dat betekent aan de andere kant dat Ulysses voorin lastig tot scoren komt, getuige ook wel de pas zeven goals in tien wedstrijden. Het waren wel de Megenaren -waar Tom Driessen al na enkele minuten een spierblessure opliep- die op voorsprong kwamen. Uit een corner van Bernd van de Camp was het de vrijstaande Willem Brouwer die binnen kon koppen: 0-1. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel. Lucas Groen werd geen strobreedte in de weg gelegd en schoof hard en laag de bal achter doelman Sven Rietveld. In de rest van de eerste helft zagen de toeschouwers in het regenachtige Oss geen doelpunten meer. FC Schadewijk was voetballend wel beter, maar de Megense defensie gaf geen krimp. Op enkele schoten na konden de Ossenaren geen gevaar stichten.

Mooie corner
Een (ingestudeerde?) corner hielp FC Schadewijk na 51 minuten aan een voorsprong. Bilal El Ghezaoui leek de corner van Tom Liemburg op goal te schieten, maar besloot een overstapje te maken. Danny Laukes stond achter hem en knalde beheerst raak. Het prachtige eigen doelpunt van Rens Loeffen (een veel te harde terugspeelbal van zeker twintig meter) leverde de beslissing op. Ulysses -waarbij Paul van Lith geblesseerd uitviel- was rijp voor de slachtbank, maar de Osse aanval spaarden de gasten. Zoals Bilal El Ghezaoui die een penalty miste en iets later een stiftje van de lijn gehaald zag worden door Joris van Ravensteijn. De 4-1 viel vijf minuten voor tijd en kwam op naam van de net ingevallen Dani van der Weg. De grensrechter vlagde, maar de uitstekende scheidsrechter Chris-Stan van Daal liet doorspelen: 4-1. Lees later deze week op Kliknieuws een interview met Ulysses-trainer Sander Janssen.