Joep Engelen. (Archieffoto: Mark Pouwels)

Gelijkspel voelt voor O.S.S.'20 als een mentale overwinning

Voetbal 603 keer gelezen

HEEMSKERK | O.S.S.'20 is dit seizoen al een aantal keer tegen een flinke klap aangelopen, waarbij de tegenstander meerdere keren scoorde in een kort tijdsbestek. Dat deed ADO'20 vandaag ook, maar dit keer toonden de Ossenaren mentale veerkracht: 2-2.

De wedstrijd in het droge Heemskerk was pas een paar minuten onderweg of het was al de thuisploeg met de 1-0. Donny Rijnink stond echter buitenspel, dus de goal werd afgekeurd. Na een klein half uur was het wel raak. Doelman Ralph Vos had geen antwoord op het schot van Bas Vellema. Binnen een minuut verdubbelde Jesper de Vré de stand. 2-0 was tevens de ruststand. "De achterstand was volledig onnodig", aldus O.S.S.'20-trainer Bertran Kreekels. "Bij de 1-0 moet er kordater worden ingegrepen en bij de 2-0 ging het om een persoonlijke fout. Op dit niveau worden foutjes snel afgestraft."

Sterke tweede helft
Met Bram Eltink in het veld voor Joep Engelen speelde O.S.S.'20 een betere tweede helft. Het aanvallende spel leverde na iets meer dan een uur voetbal de aansluitingstreffer op. Jos Peltzer nam de verantwoordelijkheid bij een penalty en schoot in de rebound raak: 2-1. Invaller Stan van Dolleweerd was tien minuten voor tijd dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Twee minuten later was het wel raak. Van Dolleweerd ontsnapte aan buitenspel en bediende Tony de Groot: 2-2. "In de tweede helft waren we net iets scherper en hebben we er een punt uitgetrokken. Dit voelt als een mentale overwinning. Wel jammer is dat we in de slotfase kansen laten liggen om alsnog drie punten te pakken."

Opstelling O.S.S.'20: Ralph Vos, Bob Zonnenberg (65. Bob van Lith), Teun van Grunsven, Joep van de Rande, Joep Engelen (46. Bram Eltink), Rene Geerts, Luuk van Dijk, Tony de Groot, Jos Peltzer, Ferdy van den Berg en Tom Pijnenburg (Stan van Dolleweerd).