Juliana Mill won knap bij Festilent. (archieffoto: Jeff Meijs)
Juliana Mill won knap bij Festilent. (archieffoto: Jeff Meijs)

4H: Juliana brengt opmars Festilent tot stilstand, puntverlies Hapse Boys

Voetbal 985 keer gelezen

ZEELAND | Juliana Mill heeft Festilent een pijnlijke nederlaag toegebracht. Beide ploegen, allerminst sterk begonnen aan het seizoen, gingen voor de winst. Die ging uiteindelijk naar de gasten (0-1). Hapse Boys leed voor de tweede keer dit seizoen puntverlies. SV Milsbeek hield de koploper op 1-1. De degradatiekraker tussen HBV en FC Uden kreeg evenmin een winnaar. Het duel in Beers eindigde in 2-2. Die uitslag stond ook op het bord bij SIOL-DSV.

Ondanks de zware veldomstandigheden in Zeeland maakten Festilent -dat vier duels op rij ongeslagen was- en Juliana Mill er een aantrekkelijke pot van. De gastclub was in de eerste helft twee keer dichtbij de 0-1. Stein Jacops schoot op de paal en Camiel van Geenen vond de Zeelandse doelman. Na rust was Festilent vaker gevaarlijk, maar Jasper Bergmans stond zijn mannetje onder de Millse lat. De enige goal van de dag viel vijf minuten voor tijd, toen Van Geenen in kansrijke positie werd neergehaald en Berry van Krijl vanaf elf meter doeltreffend raakschoot: 0-1.

Puntverlies in Milsbeek
Voor de tweede keer dit seizoen verspeelde Hapse Boys punten. Lange tijd was er weinig aan de hand voor de ploeg van coach Michel Kuijpers, die via Joost van de Groes op 0-1 kwamen en eigenlijk de gehele eerste helft domineerde. In de tweede helft was Milsbeek, dat vorige week ook al SES op 0-0 had weten te houden, een stuk sterker, maar toch was Hapse Boys dicht bij de 0-2. Tom Meijer mistte voor open doel. Milsbeek bleef met een tomeloze inzet spelen en zag dit energieke spel beloond worden met een keurig doelpunt van club topscoorder Daniel Janssen. Hij rondde een mooie voorzet van linkerverdediger Pepe van Hoeve prima af. "We hebben collectief gefaald. 1-1 is een terecht uitslag", aldus Kuijpers.

Tweemaal 2-2
HBV hoopte in een directe confrontatie met FC Uden de laatste plaats over te kunnen doen aan de Udenaren, die tweemaal op voorsprong kwamen in Beers. Tom Laagland zorgde voor de 0-1. Vlak voor rust scoorde HBV tegen via Lars Uppelschoten. Brayn van Schalk bracht FC Uden na een klein uurtje spelen opnieuw aan de leiding, maar in de slotfase kopte Jasper Breen de niet meer verwachte 2-2 tegen de netten. De rode lantaarn blijft echter in het bezit van HBV, dat net als FC Uden niets opschiet met het ene puntje.
SIOL hield DSV op 2-2. Vooral de manier waarop zijn ploeg karakter toonde tegen de titelkandidaat zal SIOL-trainer Lucien Roeffen verblijden. De gasten kwamen vroeg op 0-1 en maakte kort na de thee de 0-2. Dankzij twee goals van Djavano Amunupunnjo wist SIOL toch nog een puntje te pakken. Ondanks het gelijkspel zakt SIOL een plek.

Uitslagen vierde klasse H:
Festilent- Juliana Mill 0-1
HBV- FC Uden 2-2
SV Milsbeek- Hapse Boys 1-1
SIOL- DSV 2-2
Achilles Reek- VV Gassel afg.
Estria- SES afg.
Toxandria- Achates RKOSV afg.

Stand vierde klasse H:
1. Hapse Boys 10-26
2. SES 9-19
3. DSV 9-16
4. Estria 9-16
5. SV Milsbeek 9-15
6. Achilles Reek 9-13 
7. Achates 9-13
8. Toxandria 9-12
9. Gassel 9-12
10. Festilent 10-12
11. Juliana Mill 9-10
12. SIOL 10-10
13. FC Uden 10-5
14. HBV 10-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant