SCMH. (Foto: www.scmh.nl)
SCMH. (Foto: www.scmh.nl)

4I: SCMH en Vorstenbossche Boys boeken belangrijke overwinningen

Voetbal 264 keer gelezen

Het is ontzettend spannend in de vierde klasse I. Het gat tussen de nummer zes SCMH en nummer dertien Boskant is maar vier punten. Veel ploegen in de gevarenzone dus.

Nijnsel - Ravenstein 6-1
Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Ravenstein, zo meldt Nijnsel-trainer Tim de Wert. "Ravenstein wilde en durfde niet te voetballen. Wij hebben in de tweede helft optimaal geprofiteerd van de ruimtes die er lagen. We hebben dikverdiend gewonnen." Rick van der Vleuten, Stefan Hulsen (twee), Jelle de Louw, Nick Lathouwers en een eigen doelpunt zorgden voor de zes treffers bij Nijnsel. Ravenstein-trainer Lars van Kan vond dat zijn ploeg verloor door onvolwassenheid. "Buiten dat is Nijnsel veruit de beste tegenstander die we gehad hebben. Na een 2-1 ruststand (Ravensteins doelpunt van Chiel van Uden, red.) viel de 3-1 te snel. Verliezen is teleurstellend en vooral als de doelpunten onnodig weggeven worden. We hebben een jonge ploeg, dus de pieken en dalen zijn helaas aanwezig. We zijn nu teleurgesteld, maar de knop moet snel om. We hebben namelijk wel degelijk de kwaliteiten om het tij te keren."

DVG - Boskant 6-0
Boskant had helemaal niets in te brengen tegen DVG. De thuisploeg won moeiteloos met 6-0. Boskant-trainer Mayk van Driel: "We zijn volledig weggespeeld. Op alle fronten hadden we niets in te brengen."

SCMH - Cito 5-1
Het zit onderin dicht bij elkaar in de vierde klasse I en dus wilden zowel SCMH als Cito vandaag erg graag winnen. Het was de thuisploeg die toch wel verrassend hard uithaalde: 5-1. Met rust stond de thuisploeg met 2-0 voor dankzij goals van Bram Lomans en een eigen doelpunt. In de tweede helft liepen de mannen uit Mariaheide via Bob van de Berg, Pieter van der Velden en Mike Linders (5-1) uit naar een ruime overwinning. SCMH-trainer Fred Donkers: "We hebben Cito overbluft en overal vroeg druk gezet. Zo werd hun keeper gedwongen om de lange bal te spelen. We hebben Cito vanaf minuut 1 niet aan voetbal laten komen. Als je dat wel doet, krijg je het moeilijk. En van de ruimte achter de verdediging hebben wij optimaal geprofiteerd." Cito-trainer Yavuz Demirci zag dat bepaalde afspraken door zijn spelers niet werden nagekomen. "Doordat de taken niet werden uitgevoerd, kon SCMH profiteren. In de tweede helft kregen we veel kansen, maar die werden niet benut. Veel jongens haalden bovendien hun niveau niet. Op het gladde veld ontstonden er toen kansen voor SCMH."

Boxtel - Herpinia 4-0
Geen doelpunten voor rust in Boxtel, al waren er zeker kansen voor Herpinia. Vooral in de slotfase waren de Herpenaren dichtbij de 0-1. Er waren kansen voor Rowdy Megens, Beau van Dieten en Anthony van Zuijlen. Het meeste pech had Tom van Zuijlen die zijn vrije trap op de lat zag belanden. In de tweede helft miste Van Dieten een aardige kans en daarna gaven de Herpenaren de regie totaal uit handen. Na een fout achterin liepen drie Boxtel-spelers op Bas Siebers af en was het Valentijn Waals met de 1-0. Van Dieten was vervolgens heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de tegenaanval schoot Robin van de Laak de 2-0 tegen de touwen. Herpinia was gebroken en liep ook nog tegen de 3-0 (Youri Tooren) en 4-0 (Waals) aan. "Echt zuur dat we verliezen", aldus Herpinia-trainer Frank Kusters. "In de eerste helft waren we beter en kregen we grote kansen. Twee individuele fouten leverden de 2-0 op en daarna nemen we risico's en wordt het nog 4-0."

Vorstenbossche Boys - SDDL 3-2
In de strijd om handhaving pakte Vorstenbossche Boys drie heel belangrijke punten. De laatste drie wedstrijden werden verloren, dus trainer Ruud Fleskens was opgelucht met de 3-2 winst op SDDL. Een overwinning die er niet zonder slag of stoot kwam. Acht minuten stond SDDL namelijk nog met 1-2 voor dankzij treffers van Jeroen Zeegers en Ties Klievink (Thijs van de Sanden maakte de 1-1 vanaf de strafschopstip, red.). In de slotfase bogen Jordy van Kessel en Lee van Kessel de achterstand om in een voorsprong. En dat terwijl de thuisploeg bij een 1-2 stand met tien man stond na de tweede gele kaart van Roel van Bakel. Vorstenbossche Boys-trainer Ruud Fleskens: "Het was kantjeboord, maar de winst is heel welkom. Je gaat toch met een veel fijner gevoel de nieuwe week in als je hebt gewonnen." SDDL-trainer Antwan van Rijn vond dat zijn ploeg qua voetbal recht had op een punt. "We krijgen te weinig. Maar als ik kijk naar de inzet, dan is het een verdiende overwinning van Vorstenbossche Boys."

Vierde klasse I:
Nulandia - NLC'03 2-0
Nijnsel - Ravenstein 6-1
DVG - Boskant 6-0
SCMH - Cito 5-1
Boxtel - Herpinia 4-0
Vorstenbossche Boys - SDDL 3-2
WEC - Avesteyn afgelast

1. Avesteyn 9-23
2. Nijnsel 10-20
3. DVG 10-17
4. Nulandia 10-16
5. WEC 9-15
6. SCMH 10-14
7. SDDL 10-14
8. Boxtel 10-13
9. Vorstenbossche Boys 10-13
10. Cito 10-11
11. NLC'03 10-11
12. Ravenstein 10-10
13. Boskant 10-10
14. Herpinia 10-7

SDDL - Nulandia
NLC'03 - Nijnsel
Boskant - SCMH
Ravenstein - Avesteyn
Cito - WEC
Vorstenbossche Boys - Boxtel
Herpinia - DVG

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant