Kristian Strik.
Kristian Strik. Foto: (foto: Ellis van Eijden)

The Naked Sweat Drips eren overleden gitarist Kristian Strik met eigen sound

Algemeen 384 keer gelezen

BOXMEER | De Boxmeerse rockband The Naked Sweat Drips verloor een halfjaar geleden gitarist Kristian Strik aan een hersentumor. Ze besloten het geluid van Kris te vereeuwigen en te vangen in een gitaareffect; de Kris Fuzz. Deze is vanaf nu beschikbaar.

"Toen we hoorden dat Kristian niet veel tijd meer had, deden we zoveel mogelijk om fijne herinneringen te maken, veel samen te zijn, een album op te nemen en een laatste show te spelen in Doornroosje. Toen we dat volbracht hadden, bleef één idee in onze gedachten rondspoken: we wilden het geluid van Kris vereeuwigen en het vangen in een gitaareffect", laat de band weten.

Kris Fuzz
Ze benaderden William van Giessen van Effesk Pedals om een pedaal voor Kristian te maken. "Niet veel later stuurde hij ons een doos vol met gekke fuzzpedalen en Kristian koos - natuurlijk - de smerigste uit. Hij vroeg zelfs of het pedaal nog wat meer lawaai zou kunnen maken en of William een 'octave below'-schakelaar eraan toe zou willen voegen. William deed zijn uiterste best om het pedaal zo snel, zo mooi en goed mogelijk te maken en gelukkig lukte dat, waardoor Kristian zelf zijn eigen signature fuzz heeft kunnen bespelen met zijn Korg-synthesizer. Tevreden knikte hij en verscheen er een glimlach op zijn gezicht, zijn geluid en smaak waren gevangen binnen deze fuzz: de Kris Fuzz."

Meer informatie
De Kris Fuzz is beschikbaar via www.effesk.com/kris_fuzz/. Voor prijzen en meer informatie over de Kriss Fuzz neem contact op met William van Giessen via info@effesk.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant