De levende kerstttocht trekt door Gennep-zuid
De levende kerstttocht trekt door Gennep-zuid

Levende kersttocht begrip in Gennep-zuid

  •   keer gelezen

GENNEP | De levende kersttocht is een begrip in Gennep en omstreken. In Gennep-zuid gaat op vrijdag 14 december alweer de zeventiende stoet op weg naar de kerststal.

Meer dan honderd vrijwilligers maken van deze tocht samen met buurtbewoners een belevenis. Jong, oud, gelovig en niet-gelovig, te voet, in rolstoel of in kinderwagen, iedereen kan meedoen. De deelnemers gaan op reis door het Midden-Oosten en beleven het Bijbelverhaal op langs de route. Meelopen is dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren gratis.

Liesbeth Hubertus is voorzitter van de stichting Kersttocht Gennep. Zij zegt: "Al maanden is de tienkoppige organisatie hard aan het werk. Er worden bijvoorbeeld nieuwe kostuums genaaid voor de nieuwe acteurs, vergunningen aangevraagd, buurtbewoners gevraagd of zij hun oprit willen omtoveren tot een prachtig decor voor de acteurs, er wordt eten en drinken voor alle wandelaars en vrijwilligers geregeld en een Kerstmarkt georganiseerd"

Nieuw dit jaar is de Kerstmarkt buiten op het Norbertplein. Hier geeft andere de brandweer een demonstratie, verzorgt popkoor Cheers een optreden en er is allerlei lekkers te eten en te drinken. Uiteraard is in Buurthuis VanOns weer de traditionele (Kerst)hobbymarkt te vinden en kunnen kinderen daar gratis een Kerststukje maken. Hubertus: "Ook zijn er dit jaar diverse nieuwe acteurs aangesloten bij de Kersttocht. Theater Speelplaats Gennep verzorgt een aantal rollen. We zijn als organisatie ook trots op een aantal nieuwe decors op de route. Als vanouds eindigt de route in de Norbertuskerk waar je op kraamvisite kunt gaan bij het kindje Jezus. Hier geniet je van optredens van Esperance en Het Gemengd Koor. We zijn alle vrijwilligers en onze sponsoren ontzettend dankbaar dat we dit jaar de tocht nóg mooier hebben kunnen maken dan voorgaande jaren!"

Voor meer informatie is er sinds kort de website www.kersttocht-gennep.nl. Hier is ook een sfeerimpressie te vinden van de afgelopen jaren.

Meer berichten