Afbeelding

Project X Katwijk; burgemeester Cuijk doet beroep op ouders

Algemeen 3.027 keer gelezen

KATWIJK | Burgemeester Wim Hillenaar doet een oproep aan de ouders van jongeren die naar Katwijk willen komen voor Project X Katwijk. "Overtuig uw kinderen dat ze vrijdagavond op een veel leukere manier kunnen doorbrengen dan in een Brabantse politiecel."

Op Facebook deed eerder deze week het event Project X Katwijk de ronde. Inmiddels is het originele bericht van Facebook verwijderd al circuleert er een nieuwe oproep op Facebook en zijn er een aantal speciale WhatsApp-groepen voor het Project X-feest. Omroep Brabant schrijft dat het hele gezin van het 15-jarige meisje is ondergedoken. Het meisje nodigde haar vrienden via Snapchat uit voor haar verjaardagsfeestje. De uitnodiging werd openbaar gemaakt en op social media gedeeld waarna duizenden mensen lieten weten naar het Project X-feest te willen komen. Volgens onze verslaggever ter plaatse was het vanmiddag rond 14.30 uur rustig in Katwijk en reed er zo nu dan een surveillerende politieauto voorbij. 

Brabantse politiecel 
De politie en de gemeente Cuijk houden rekening met diverse scenario's vrijdagavond. "De voorzorgsmaatregelen die vrijdag worden getroffen zullen passend zijn en er zal strikt worden gehandhaafd. Over de concrete voorzorgsmaatregelen zal vooraf enkel worden gecommuniceerd indien dit noodzakelijk is", laat de politie via een bericht op social media weten. Burgemeester Wim Hillenaar doet een beroep op de ouders van de jongeren die van plan zijn naar Katwijk te komen. "Maak hen duidelijk dat dat zij niet welkom zijn. Komen ze toch naar Cuijk, dan kunnen de gevolgen dusdanig zijn dat ze die hun leven lang met zich meedragen. Overtuig uw kinderen dat ze vrijdagavond op een veel leukere manier kunnen doorbrengen dan in een Brabantse politiecel." Verder laat de burgemeester weten dat de politie 'daadkrachtig' en 'doortastend' zal optreden tegen personen die naar Katwijk komen om bewust onrust te veroorzaken. 

ProjectXHaren
Zes jaar geleden stond het Groningse dorp Haren op z'n kop door Project X Haren. Wat begon met een onschuldige uitnodiging voor een verjaardagsfeest ontpopte zich tot een bijeenkomst van duizenden jongeren en rellen. 


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant