Kaarsjesavond op de kortste dag in Gennep (archieffoto)
Kaarsjesavond op de kortste dag in Gennep (archieffoto) Foto: Ingrid Driessen

Gennep maakt zich op voor 15e Kaarsjesavond

Human Interest 214 keer gelezen

GENNEP | Met de kerstdagen in het verschiet,komt ook de kortste dag snel dichterbij. In Niersstad Gennep is 21 december steevast gereserveerd voor de Kaarsjesavond. Op de vrijdag voor kerst vindt de vijftiende editie van het feeërieke fenomeen plaats.

Vanaf 19.30 uur is op de knusse Markt in Gennep gereserveerd voor de samenkomst van honderden mensen uit allerlei culturen. Zij luisteren bij gedoofd kunstlicht naar vertegenwoordigers van diverse geloofsgemeenschappen en burgemeester Peter de Koning, die kerstwensen uitspreken. Bij enkel licht van de duizenden kaarsen klinken de tonen van fanfare Eendracht Maakt Macht uit Heijen.De muziekvereniging wordt ondersteund door het Gennepse koor Cheers. Samen zorgen zij voor  kerstliederen, die door de aanwezigen meegezongen worden. 

Zoals in alle voorgaande jaren zijn de kaarsen en het programmaboekje gratis. Het evenement is inmiddels een bijzondere traditie in Gennep. Het sprookjesachtige kaarslicht en de samenzang zorgen zo kort voor kerstmis al jaren voor een moment van bezinning en een voelbaar ingetogen sfeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant