Het terrein aan de Kampweg/Mergen in Mil.
Het terrein aan de Kampweg/Mergen in Mil.

Woonwagenbewoners 'gekraakt' terrein Mill vertrokken

Algemeen 391 keer gelezen

MILL | De familie Soering is donderdag vertrokken van het terrein aan de Kampweg/Mergen in Mill. De gemeente laat weten dat ze familie uit eigen beweging is vertrokken van het terrein. 

De familie Soering stond er vanaf midden september. "We zijn blij dat de broers zelf hebben ingezien dat zij geen kans maken op een standplaats in de gemeente Mill en Sint Hubert omdat zij geen binding met onze gemeente hebben. Dit staat als één van de uitgangspunten beschreven in de nieuwe beleidskaders van het ministerie en dit hebben wij daarom ook met deze reden nogmaals schriftelijk aan hen bevestigd", aldus de gemeente in een bericht aan omwonenden. De gemeente heeft de plek inmiddels weer ontoegankelijk gemaakt. 

Nieuw woonwagenbeleid
De gemeente Mill en Sint Hubert werkt aan een nieuw beleid en visie op woonwagenbewoning in de gemeente. "Dit doen wij aan de hand van het nieuwe beleidskader van het ministerie en in nauwe samenwerking met omwonenden, woonwagenbewoners en onze partners in de regio. In deze visie wordt ook dit voormalige woonwagenterrein aan de Kampweg/Mergen betrokken. Het opstellen en uitvoeren van het nieuw beleid zal nog de nodige tijd vergen. Uiteraard doen we er alles om zo snel mogelijk zekerheid te verschaffen aan alle betrokkenen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant