Fabian Krebbers gaat na de zomer aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van Vitesse'08 beginnen. 'Qua talenten kan deze club nog jaren vooruit.' (foto: Peter Kuijpers)
Fabian Krebbers gaat na de zomer aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van Vitesse'08 beginnen. 'Qua talenten kan deze club nog jaren vooruit.' (foto: Peter Kuijpers)

'Qua jonge talenten kan Vitesse'08 nog wel tien jaar vooruit'

Voetbal 556 keer gelezen

GENNEP | Fabian Krebbers is een tevreden man. De 48-jarige hoofdcoach zette onlangs zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met Vitesse'08 en kan, zo vertelt hij, door die contractverlenging verder bouwen bij de derdeklasser. "Het is heerlijk werken met een jonge, gretige groep waar nog enorm veel rek in zit. We hopen dit seizoen nog mee te kunnen doen om een periodetitel", vertelt Krebbers.

Door Martijn Schwillens

Vitesse'08 wist zich vorig seizoen met moeite te handhaven in de derde klasse D, maar deze jaargang spreken de Gennepenaren een aardig woordje mee. "Vorig seizoen zijn we begonnen met een zeer jonge groep nadat acht à negen oudere spelers waren gestopt. We wisten dat het enige tijd zou vergen om eigen spelers in te passen. In de winterstop hadden we nog maar negen punten, maar in de tweede seizoenshelft hebben we misschien wel de meeste punten van alle ploegen behaald. Dit jaar hebben we die lijn doorgezet", zegt Krebbers, die aangeeft dat hij vorig jaar tien B-junioren (Vitesse'08 heeft geen U19, red.) heeft laten debuteren. "Dat is erg jong ja, maar ze leren er veel van", benadrukt de Nijmegenaar, die afgelopen donderdag in het bekerduel tegen SV Blerick (1-1, winst na penalty's) ook vijf B-junioren aan de aftrap liet verschijnen.

Talentvolle groep
Reden voor Krebbers om zich voor een vierde seizoen aan Vitesse'08 te binden, is de groeipotentie van de selectie. "We hebben een zeer kleine selectie, maar zowel in ons eerste elftal als in de U17 hebben we veel talenten waarmee deze club qua leeftijd nog wel tien jaar vooruit kan", lacht hij. "Ik werk graag met jeugdige spelers. Ik kijk naar ieders individuele kwaliteit en zet spelers in hun kracht. Als iemand niet zo goed kan verdedigen, dan zet ik hem dus niet in de verdediging. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk gebeurt dat vaak wel. Door de individuele kwaliteiten samen te brengen, creëer ik een elftal waarin iedereen zich prettig voelt en elkaar uitstekend aanvult."
Volgens Krebbers breekt nu een periode aan waarin de spelers moeten laten zien wat ze kunnen. "Nu breekt een fase aan waarin je te maken hebt met schorsingen en blessures, dus dan krijgen anderen de kans zich te bewijzen."

'Ideale tussenstap'
Verdere ontwikkeling van de spelers is het voornaamste doel voor deze jaargang, maar gezien de huidige klassering, geeft Krebbers aan 'dat hij wel ergens voor wil spelen'. "Het kampioenschap is te hoog gegrepen, maar we gaan voor een top-5-klassering en kunnen hopelijk meestrijden voor een periodetitel. Ik vond de derde klasse D vorig seizoen wat sterker, maar de bovenste acht ploegen zijn nog steeds aan elkaar gewaagd. Tegen de bovenste ploegen hebben we goede resultaten behaald, maar juist tegen de ploegen uit het rechterrijtje moet het veel beter", vindt Krebbers, die ook lange termijndoelen heeft gesteld. "We streven ernaar om met elkaar de club omhoog te brengen, zodat Vitesse'08 weer een uithangbord wordt voor spelers uit de regio of een ideale tussenstap in een mooie loopbaan, zoals bij Safa Kizir, die nu bij AWC Wijchen (hoofdklasse) voetbalt."

Kijk later deze week op deze week voor een uitgebreide voorbeschouwing op de derde klasse D.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant