Afbeelding

Dubbel gevoel bij volleybalsters FAST na verlies tegen landskampioen

Sport 108 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Eredivisionist FAST heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het enerverende duel met landskampioen Sliedrecht Sport. Het Brabants-Limburgse samenwerkingsteam slaagde in het voornemen het de Zuid-Hollandse ploeg lastig te maken, maar het hield uiteindelijk een bittere nasmaak aan de met 1-3 verloren wedstrijd (19-25, 20-25, 25-12 en 26-28) over.

Na de gevoelige competitienederlaag tegen Eurosped en de bekereliminatie tegen Topdivisionist VV Utrecht wilde de ploeg van trainer Bijsterbosch het geschonden blazoen oppoetsen. Zonder te zinspelen op een overwinning zag de Roze Brigade vooraf mogelijkheden tegen de landskampioen zelfvertrouwen te tanken. Dat lukte deels. FAST was uiteindelijk dicht bij een vijfde set en vierde zelfs al de winst van de vierde set, maar het punt en dus de partijwinst ging in tweede instantie naar de gasten.
De teleurstelling verdrong na afloop de gepaste tevredenheid over het vertoonde spel bij de speelsters. Trainer Bijsterbosch relativeerde de nederlaag. "Dit is zuur. We wilden tegen Sliedrecht aan ons zelfvertrouwen werkten, en dat lukte. Ik snap dat de speelsters teleurgesteld zijn, maar ik hoop dat ze beseffen dat zij een prima wedstrijd gespeeld hebben."
FAST speelt woensdagavond (20.00 uur) de uitwedstrijd tegen Talent Team Papendal in Arnhem, dat voorlaatste is in de Eredivisie. Om het vizier op een klassering bij de eerste zes gericht te houden, is winst geboden. De thuiswedstrijd in Gennep werd in oktober met 3-0 gewonnen. Zondagmiddag (15.30 uur) komt FAST weer in Sint Anthonis in actie. Tegenstander in de Activiahal is Springendal Set Up uit Ootmarsum, dat zevende is.

FAST speelde een prima partij tegen Sliedrecht Sport, maar verloor wél. (foto's: Jos Gröniger)
FAST speelde een prima partij tegen Sliedrecht Sport, maar verloor wél. (foto's: Jos Gröniger)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant