Gemeentesecretaris Piet Wanrooij.
Gemeentesecretaris Piet Wanrooij.

Gemeentesecretaris Piet Wanrooij neemt afscheid van gemeente Sint Anthonis

Algemeen 396 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Gemeentesecretaris en directeur Piet Wanrooij verlaat de gemeente Sint Anthonis per 1 maart 2019. Dit heeft Piet dinsdag het college van B en W en alle medewerkers laten weten. In het licht van de komende herindeling heeft hij besloten dat dit het beste moment is. Piet Wanrooij: "Het is nu of niet meer, want ik vind het niet correct om tijdens de herindelingsrit uit te stappen." Zijn nieuwe baan sluit bovendien beter aan bij zijn persoonlijke omstandigheden.

Het college van B en W en het voltallige personeel betreuren het aangekondigde vertrek van Piet Wanrooij. Burgemeester Marleen Sijbers: "Piet heeft een zaadje geplant en laten ontkiemen. Het is nu aan ons om door te groeien en bloeien. De organisatie is Piet veel dank verschuldigd. We kijken terug op de leerzame, succesvolle en vooral plezierige tijd."

Piet Wanrooij is vanaf maart 2017 gemeentesecretaris en directeur van de gemeente Sint Anthonis. De afgelopen twee jaar was hij erop gebrand om de goede dingen goed te doen. Met zijn motto dat de gemeente er vooral is als supporter van de lokale samenleving bracht hij een heldere visie op dienstverlening met klantgerichtheid hoog in het vaandel. "De beste oplossingen ontstaan in de gemeenschap zelf en zijn nooit uitsluitend afkomstig van de gemeente", aldus Piet. "We doen datgene waar de samenleving om vraagt of nodig heeft. Dat geeft plezier." Intern werd vaak gesproken over 'blije mensen, goede resultaten'. Daarmee heeft Piet binnen de organisatie iedereen gewezen op persoonlijke ontwikkeling en het plezier om resultaten te boeken. Zijn tomeloze inzet en prikkelende methoden om te verbinden werden door zowel ambtenaren, inwoners, ondernemers als maatschappelijke organisaties zeer gewaardeerd. Het is op dit moment nog onbekend hoe de opvolging van de gemeentesecretaris wordt geregeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant