John Janssen hoopt zondag weer op de bank te zitten van Excellent tegen Margriet
John Janssen hoopt zondag weer op de bank te zitten van Excellent tegen Margriet Foto: Peter Kuijpers

3D: Olympia'18 grootste kandidaat metafoor 'Herbstmeister'; Volkel –Boekel Sport leuke 'burenruzie'

Voetbal 1.589 keer gelezen

Voor de meeste ploegen, ijs en regen dienende, is er zondag de laatste competitieronde van het jaar 2018. Olympia'18 kan alleen in theorie de titel winterkampioen nog ontgaan. Het verschil in doelsaldo met Margriet is gigantisch groot. Alle wedstrijden vangen voor deze zondag nog om 14.00 aan. De komende dagen geeft het weerbeeld wat lichte vorst. Niets is nog zeker voor zondag.

Door: Peter Kuijpers

Zeker nog leuke wedstrijden komende zondag, maar grote verschuivingen zullen er niet komen. Op de vooravond voor kerstavond zijn er op 23 december nog twee wedstrijden. Excellent – Handel en Constantia – MULO staan dan op de rol. Wel met de restrictie dat het weer zich koest houdt, dat laatste vooral. Afgelastingen kunnen ervoor zorgen dat er toch nog gevoetbald moet worden in de periferie van Kerstmis. De winterstop is aanstaande en eindigt alweer op 20 januari met een volledig programma. Eerst nog de laatste ronde met het vierde duel voor periode-2 waar Margriet leidt met negen uit drie.

MULO – Schijndel
Schijndel behaalde zondag één puntje uit de mooie klassieker met stadsgenoot Avanti'31. Schijndel was daar het meest gelukkig mee omdat het pas na achterstand de gelijkmaker wist forceren met dank aan de keeper van Avanti'31 die zich verkeek op de bal. Zaterdag al gaat de reis naar Helmond waar laagvlieger MULO de tegenstander is. De Helmonders staan veel lager, maar zoals trainer Henry van Alebeek al eerder wist te vertellen: "Wij zijn niet in de positie om teams te kunnen onderschatten." Dus zaterdag op de Braak zal er vol gas gegeven moeten worden om de punten binnen te harken. Scheidsrechter in Helmond is Maarten Bouw en die komt uit Venhorst.

FC Schadewijk – Vitesse'08
De tegenstander van de Ossenaren zou drie weken geleden meer indruk gemaakt hebben dan op dit moment. De ploeg van Fabian Krebbers won van Avanti'31, maar verloor daarna twee wedstrijden achtereen. Voor trainer Gaby Kuijpers de laatste wedstrijd dit jaar en een onbekende tegenstander. Kuijpers: "Tja wordt de laatste wedstrijd. Ik ken ze niet we gaan gewoon voor de winst. Het is belangrijk hoe het weer zich houdt. De vooruitzichten zijn vorst zag ik. Gewoon gas erop wij hebben niks te verliezen, iedereen kan van elkaar winnen als je de resultaten ziet. Het  zit allemaal dicht op elkaar." Op De Neervelden fluit scheidsrechter Vellings om 14.00 uur voor aanvang.



Vreugde bij een Avanti'31 treffer (Foto Piet van Vorstenbosch)

Avanti'31- Nooit Gedacht
De Schijndelaren van trainer Henry van Wanrooy puffen nog uit van de superderby tegen Schijndel die onbeslist eindigde. Zondag komt voor Van Wanrooy een oude bekende waar hij ooit trainer was: Nooit Gedacht. Zijn club wil weer terug in het oude ritme van punten pakken. Van Wanrooy:  "De punten komen wel. Zondag weer twee punten laten liggen al was dat niet verdiend geweest. Zo laten wij er teveel liggen en dan sta je waar je nu staat. Er moet gewoon een drie punter bij komen. Nooitgedacht is een goede en stugge ploeg die al wat langer bij elkaar spelen. Ik heb daar drie prachtige jaren gehad. Wij gaan er alles aan doen om de punten bij Avanti te houden" ,aldus de Avanti'31 trainer. Mooi duel waar de druk voor Avanti'31 groot is om na 21 oktober eindelijk weer eens een thuiszege te boeken. Scheidsrechter Jordy de Goeij fluit om 14.00 uur hier voor het begin.

Olympia'18 – Constantia
De vooraf als lastig bestempelde uitreis naar Boekel Sport werd probleemloos gewonnen door de ploeg uit Boxmeer. De 1-3 uitslag was volgens trainer Wil Beijer nog een magere afspiegeling. Zondag moeten gewoon drie punten bijgeschreven kunnen wordt met alle respect voor Constantia of de ploeg uit Wanroij moet zich nog een keer als favorieten doder kunnen manifesteren zoals ze dat ook deden uit bij Avanti'31. Daar gaan we niet vanuit en kiezen we, toegegeven erg makkelijk, voor winst van de koploper. Op het Pelzer Sportpark is Ruud van de Rijt de scheidsrechter en die fluit op de uniforme tijd van 14.00 uur voor het begin.

Volkel – Boekel Sport
De wedstrijd in Handel ging voor de Volkelaren zondag niet door. Wellicht is trainer Tom van Dalen naar Boekel afgereisd om Boekel Sport aan het werk te zien. Wellicht een overbodige trip omdat de Boekelaren er niet aan te pas kwamen. Zondag blijft het een leuk affiche en mooie derby. De felheid van vroeger is er wel wat af. In de nacht voorafgaande aan de wedstrijd tegen Erp werden ooit de doelpalen in de kleuren van Erp geschilderd. Die tijden zijn voorbij. Trainer Tom van Dalen van Volkel: "De wedstrijd tegen Handel wordt in maart pas gespeeld omdat Handel al een inhaalwedstrijd had staan. Dat komt ons goed uit want we zijn toe aan de winterstop.We hebben veel pijntjes die langdurig aanhouden. Zondag een zware tegenstander , het fysiek sterke Boekel met veel dreiging vanuit de omschakeling. Dat wordt oppassen voor ons. We moeten scherp en gedisciplineerd spelen om de punten in huis te houden. We hebben zin in deze derby."Om 14.00 uur wordt er afgetrapt. De scheidsrechter is hier Van Schayik.



De goal op het veld van Volkel was ooit in de Erp kleuren geschilderd (Archieffoto Peter Kuijpers)

Ulysses – Handel
Trainer Sander Janssen van Ulysses komt uit Heeswijk-Dinther. We vroegen hem of hij al had gesolliciteerd bij Margriet waar Mark Strik de club gaat verlaten. Janssen: "Nee, ik heb niet gesolliciteerd bij Margriet. Ben met een andere club in de afrondende fase. Zondag hebben we een terechte nederlaag geleden tegen Margriet, een goed voetballende ploeg die afgelopen zondag gelukkig voor ons soms slordig speelde. In deze fase zit het geluk ook niet mee, Yunusa Jarju miste zondag een honderd procent kans op de 1-1, die kansen gingen vorig jaar binnen en nu niet helaas niet. Zondag wacht Handel, een ploeg waar ik nog nooit tegen gespeeld heb. We moeten naar onszelf kijken. Hopelijk heeft Paul van Lith niet teveel last van zijn blessure en kan hij zondag spelen. Ik zie nog voldoende aanknopingspunten om zondag tot een goed resultaat te komen." In Megen is Aleksandar Makaloski uit Veghel de scheidsrechter.



Joey Schuurmans (R) scoorde twee maal zondag (Foto Peter Kuijpers)

Excellent – Margriet
Zondag was trainer John Janssen wegen familie omstandigheden niet aanwezig bij het gewonnen duel van zijn team bij Vitesse'08. Ook op dinsdag was Janssen nog niet aanwezig. Het zou best eens de eerste keer zijn in het bestaan van beider clubs dat ze elkaar in competitieverband tegen komen. Jansen: 'Dat kan kloppen. Volgens mij heeft Excellent in competitie verband nog nooit tegen Margriet gespeeld. Ik ken hun niet, maar dat hoeft niet altijd een nadeel te zijn. Wij hebben afgelopen zondag een hele mooie en belangrijke overwinning geboekt. De mensen die het van mij overgenomen hebben me op de hoogte gehouden en ze hebben het prima gedaan. Een geweldige technische staf die iedere trainer zich zal wensen! De stijgende lijn was tegen Boekel Sport al ingezet en hebben we kunnen doortrekken richting Vitesse. Hopelijk kunnen we daar aankomende zondag tegen Margriet weer een vervolg aan geven." ,aldus John Janssen die hoopt zondag zelf aanwezig te kunnen zijn. Alle aandacht bij Excellent voor aanvoerder Joey Schuurmans die er zondag tegen Ulysses  twee in wist leggen. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter De Kleine op het Domein in Oploo voor het begin.

Programma komende zondag:
MULO-Schijndel (zaterdag)
FC Schadewijk-Vitesse'08
Avanti'31-Nooit Gedacht
Olympia'18-Constantia
Volkel-Boekel Sport
Ulysses-Handel
Excellent-Margriet

Stand:
1.Olympia'18 11-28
2.Margriet 11-21
3.Vitesse'08 11-17
4.Volkel 10-16
5.Schijndel/De Wit 11-16
6.FC Schadewijk 10-15
7.Nooit Gedacht 10-15
8.Avanti'31 11-15
9.Boekel Sport 11-15
10.Excellent 10-13
11.Handel 9-12
12.MULO 10-9
13.Constantia 10-8
14.Ulysses 11-5

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant