Afbeelding

Feestelijke aanplant heggen in UNESCO-gebied Maasheggen

Algemeen 197 keer gelezen

BOXMEER | De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) hield vorige week dinsdag de feestelijke aanplant van ruim een kilometer nieuwe heggen in de Brabantse Maasheggen. Samen met gebiedspartners en wethouder Jeu Verstraaten van de gemeente Boxmeer werden de laatste meters ter plekke aangeplant.

Veel van de heggen in het Maasheggengebied zijn in de loop der jaren verdwenen door schaalvergroting en intensieve landbouw. Door de aanplant van deze nieuwe heggen wordt een deel van het karakteristieke Maasheggenlandschap weer in oude stijl hersteld.
De Maasheggen zijn het grootste heggenlandschap en oudste cultuurlandschap van Nederland. In 2016 heeft de VNC in het gebied percelen kunnen kopen om de heggenstructuur veilig te stellen dan wel te herstellen. Ook de erkenning als Unesco-biosfeergebied in juli van dit jaar, na gezamenlijke inspanning van de VNC en de gemeente Boxmeer, is onderdeel van dit project. De groenploeg van de VNC verzorgt de aanplant van de nieuwe heggen, evenals het beheer de komende decennia. Ook op andere plekken in de Maasheggen gaat de VNC het oude heggenpatroon herstellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant