Door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, is de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep.
Door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, is de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep.

Stadhuis Gennep krijgt opknapbeurt

Algemeen 207 keer gelezen

GENNEP | Door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, is onlangs de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep.

De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. De werkzaamheden worden mede gefinancierd door het rijk en de provincie. Binnen wordt de raadszaal opgeknapt, geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe audiovisuele middelen.

Ooievaars
Het werk start in januari 2019 en wordt uitgevoerd in twee fasen. Tijdens fase 1, in januari en februari, worden alle werkzaamheden aan de binnenzijde uitgevoerd. De raadszaal is in deze periode niet beschikbaar voor raadsvergaderingen en trouwerijen. Fase 2 start in augustus als de natuur daar klaar voor is. Als de ooievaars met hun jongen zijn vertrokken, de vleermuizen hun jongen hebben gezoogd en zich klaarmaken voor de winter wordt de buitenzijde van het stadhuis aangepakt. In deze periode zal het stadhuis in de steigers staan. Trouwen in de raadszaal is dan wel mogelijk, maar bruidsparen moeten er rekening mee houden dat het pand dan in de steigers staat. In overleg met de gemeente kunnen zij – net als altijd – ook voor een andere trouwlocatie kiezen. De renovatie is naar verwachting klaar in december 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant