Foto: Jos Gröniger

Glazen Winkeltje Gennep haalt 11.172 euro op voor het goede doel

  •   keer gelezen

GENNEP | Moe maar voldaan togen de initiatiefneemsters van het Glazen Winkeltje uit Gennep zondagmiddag naar Tivoli Vredenburg in Utrecht. Daar werd vol trots het resultaat van de Gennepse bijdrage aan de 3FM acties Serious Request overhandigd. Bescheiden deden scholieren Maud van Ophuizen en Silke Slungers hun verhaal bij presentator Joram Kaat.

Door: Jos Gröniger

Zaterdag tegen het einde van de middag ging de deur van het Glazen Winkeltje aan de Poel in Gennep weer op slot. In de zestien dagen dat de winkel non stop open was, werd veel geld omgezet. Door de leerlingen van BS De Ratel uit Gennep en zeven enthousiaste ouders werd dagelijks een goede omzet gehaald door de verkoop van door lokale en regionale ondernemers geschonken artikelen.  Daarnaast werden er workshops verzorgd en waren er veilingen via Facebook.  
Het resultaat van het Glazen Winkeltje was tweeledig. Enerzijds deden de leerlingen uit groep 7 en 8 er ervaring voor het ondernemerschap op, anderzijds was er dat geweldige resultaat. Want zondagmiddag werd in Gennep de cheque met de opbrengst getoond; 11.172 euro was de opbrengst.

Als beloning voor de inzet kregen de leerlingen een gratis zwemavontuur in Pica Mare in Gennep. 3FM deed een duit in het zakje door drie dj's af te vaardigen naar een feestje voor de leerlingen van De Ratel.

Meer berichten