Het NK Maasheggenvlechten wordt zondag 10 maart gehouden.
Het NK Maasheggenvlechten wordt zondag 10 maart gehouden. Foto: Aileen van Tilburg

NK Maasheggenvlechten op zondag 10 maart

Algemeen 132 keer gelezen

OEFFELT | Voor de veertiende keer wordt op zondag 10 maart het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten gehouden. De organisatie is in handen van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SLABOX) en wordt ondersteund door vele vrijwilligers van IVN Maasvallei. Het kampioenschap vindt plaats in de weiden van Marius Grutters en van de gemeente Boxmeer.

Deze weiden zijn te vinden ten zuiden van de oude spoordijk die parallel ligt aan de provinciale weg van Oeffelt naar Gennep, bij het tunneltje onder de spoordijk. Het kampioenschap is opgezet om het oude ambacht heggenvlechten in ere te houden.

Trots
"Sinds mensenheugenis vormen de Maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland en dat willen we zo houden. Belangrijk is dat de mensen uit de directe omgeving trots zijn en blijven op hun Maasheggen", aldus de organisatie die zo'n 45 teams, meer dan 150 deelnemers, verwacht. Het NK Maasheggenvlechten vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Daarnaast is er van alles te doen voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op www.maasheggen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant