Organisatie Beugen Buiten Winterfestival: (vlnr): Edwin Vervoort, Roel Olieslagers, Paul Hendriks, Vera Brakels, Sylvia Bardoel, Christel Thijssen en Nicky Ooms.
Organisatie Beugen Buiten Winterfestival: (vlnr): Edwin Vervoort, Roel Olieslagers, Paul Hendriks, Vera Brakels, Sylvia Bardoel, Christel Thijssen en Nicky Ooms.

Beugen Buiten uitgebreid met wintereditie

  •   keer gelezen

BEUGEN | In Beugen ziet een nieuw evenement het daglicht. Op zaterdag 12 en zondag 13 januari vindt namelijk het Beugen Buiten Winterfestival plaats. Beugen Buiten is natuurlijk al bekend van het familiefestival dat jaarlijks de zondag opvrolijkt tijdens de Beugense kermis. Daar komt nu ook een wintereditie bij.

De jeugd kan twee dagen lang schaatsen op de kunststof schaatsbaan die komt te liggen bij het Jeugdhuis aan de Dorpsstraat in Beugen. De opening van de schaatsbaan vindt plaats op zaterdag om 14.00 uur met een speciale openingsact. Naast de schaatsbaan is een winterfair te vinden, met kraampjes waarin leuke winterse zaken te koop zijn. En natuurlijk ontbreken koek en zopie niet, warme appelflappen, broodjes worst en lekkere andere drankjes.

Fluitketelcurling
Op de zaterdag vanaf 18.30 uur is het Disco on Ice, samen met de Après Schaatsparty in de verwarmde feesttent die naast de schaatsbaan te vinden is. Met lokale dj's wordt er een feestje gebouwd op het ijs en ernaast. Tijdens dit weekend zullen ook de eerste Beugense Fluitketelschuifkampioenschappen gehouden worden, in de volksmond ook al Flurling (Fluitketelcurling) genoemd. Met teams van vijf personen vinden de voorrondes op zaterdag plaats en de finales op zondag. Dat gebeurt uiteraard op het kunstijs, waarbij de kinderen gewoon door kunnen schaatsen op het overgebleven deel van het ijs. De entree is gratis.

Meer berichten