Teun (links) en Yannick met het opgehaalde bedrag.
Teun (links) en Yannick met het opgehaalde bedrag. (Foto: )

Kanjers Teun en Yannick uit Molenhoek zamelen geld in voor slachtoffers aardbevingen Lombok

  •   keer gelezen

MOLENHOEK | Na een vakantie op Lombok in de zomer besluit tweeling Teun en Yannick Hennion (11) uit Molenhoek geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen op het Indonesische eiland. Maar liefst 717,11 euro brengen de jongens bijeen met een flessenactie en het spelen van kerstliedjes op hun muziekinstrumenten in het winkelcentrum van Malden.

Abdul, de gids van het gezin tijdens de vakantie, werd door de aardbeving persoonlijk getroffen. "We zagen hoe hard het bij hem aankwam", vertellen Teun en Yannick. "We hoorden verhalen over zijn familie en over hoe ze hun huis en spullen zijn kwijtgeraakt. Toen we thuis kwamen, besloten we geld in te zamelen." De tweeling zit niet stil en geeft bij thuiskomst meteen een presentatie voor hun klas en start een flesseninzamelingsactie op school en bij de lokale supermarkt. De actie loopt als een trein. Het eerste ingezamelde geld geven Teun en Yannick aan Abdul. "Zo kon hij eerste basisbehoeften kopen en uitdelen aan slachtoffers, zoals eten en water."

Tijdens de kerstvakantie besluiten Yannick en Teun hun muzikale talenten in te zetten om het streefbedrag van 650 euro verder bijeen te spelen. Van dat bedrag kan een bamboe huis worden gebouwd op Lombok waar twee gezinnen kunnen wonen. Yannick speelt op het keyboard en Teun op de trompet. Met succes. Tijdens de twee optredens in het winkelcentrum van Malden halen ze 366 euro op. "We hebben heel veel leuke reacties gehad. Mensen staken ook hun duim naar ons op", zeggen Teun en Yannick met een lach. Het opgehaalde bedrag wordt overgemaakt naar Jantine Buys. "Zij woont al jarenlang op Lombok en doet daar veel vrijwilligerswerk. Sinds de zomer zet ze zich samen met een team in voor de slachtoffers van de aardbeving. Jantine gaat ervoor zorgen dat het huis wordt gebouwd", zegt trotse moeder Margot Mol. Of Yannick en Teun volgend jaar weer geld gaan inzamelen, weten ze nog niet. Eerder haalden ze al geld op voor Serious Request net als hun grote broer Luc en nicht Hella. De flessenactie bij de Spar in Molenhoek loopt nog.

Meer weten? Kijk dan op https://steunvoorlombok.nl/. Een donatie kun je doen op rekeningnummer NL85INGB0003642780 tnv Jantine Buys, onder vermelding van 'sponsoractie Teun en Yannick'.

Meer berichten