Bij het Maasziekenhuis kunnen Artsen via een beeldverbinding met de patienten overleg plegen. Oncoloog Brian Scholtes laat zien hoe het beeldbellen werkt.
Bij het Maasziekenhuis kunnen Artsen via een beeldverbinding met de patienten overleg plegen. Oncoloog Brian Scholtes laat zien hoe het beeldbellen werkt. Foto: Theo Peeters

Beeldbellen in Maasziekenhuis Pantein

Gezondheid 416 keer gelezen

BEUGEN | Sinds kort is beeldbellen in Maasziekenhuis Pantein een feit. Het Maasziekenhuis is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze gecombineerde service van beeldbellen en appen binnen een app, genaamd BeterDichtbij, aanbiedt.

Pauline Terwijn, bestuursvoorzitter van Pantein: "Een jaar geleden startten we met app-contact. Dat leverde veel positieve reacties op van patiënten, dokters en verpleegkundigen. Nu breiden we de mogelijkheden uit met beeldbellen via BeterDichtbij. We werken niet met ingewikkelde programma's maar gewoon met een app via de mobiele telefoon, zodat iedereen er mee kan werken."

Nieuwe mogelijkheden
Het app-contact met de arts of verpleegkundige levert de patiënt veel voordeel op. Oncoloog Brian Scholtes: "Patiënten kunnen na een polibezoek, opname of dagbehandeling eenvoudig vragen stellen over het gebruik van medicijnen, hun gezondheidssituatie, het volgende bezoek of over de chemokuur. Ook als de patiënt niet thuis is, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, stelt het gerust dat er een mogelijkheid voor contact is, bijvoorbeeld na een hartinfarct, operatie of chemokuur." Het gebruik van de app is gratis. Het enige dat nodig is, is een mobiele telefoon met internetverbinding. Het appen gebeurt al bij meer specialismen in het ziekenhuis. Naast cardiologie en oncologie kan dit bij de stoma verpleegkundigen, wondverpleegkundigen, chirurgie dagbehandeling, gynaecologie, kindergeneeskunde en interne geneeskunde (diabetes). In 2019 komen er meer specialismen bij. Terwijn: 'We gaan binnen afzienbare tijd ook in de wijkzorg met het beeldbellen starten. Beeldcontact is geen vervanging voor het reguliere contact met de zorgmedewerker, maar is een aanvulling. De drempel is lager en het geeft mensen een veilig gevoel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant