Anneke Toussaint (links), Anke van Gorp en Gijs van Lanen van kunstcollectief Kunstkolk in de pop-up galerie.
Anneke Toussaint (links), Anke van Gorp en Gijs van Lanen van kunstcollectief Kunstkolk in de pop-up galerie.

Kunstkolk opent pop-up galerie in Boxmeer

Kunst en cultuur 365 keer gelezen

BOXMEER | Het Boxmeerse kunstcollectief Kunstkolk heeft een leegstaand winkelpand in het centrum van Boxmeer omgetoverd tot een heuse pop-up galerie.

Een dag voordat de pop-up galerie voor het eerst de deuren opende op vrijdag 21 december waren de tien leden van Kunstkolk druk in de weer met het inrichten van de expositie. Een dag eerder kregen ze namelijk het goede nieuws te horen dat ze het lege winkelpand aan de Steenstraat 146a in Boxmeer mochten gebruiken als tijdelijke expositieruimte. "We zijn meteen aan de slag gegaan", vertelt Anneke Toussaint enthousiast terwijl ze de verschillende kunstwerken laat zien van de kleine maar knusse tentoonstelling. De expositie herbergt van alles. Van schilderijen en kleiwerk tot weefwerk en beeldjes. Elk afkomstig uit de creatieve handen van de tien Kunstkolkleden. Bovendien zijn de kunstwerken te koop.

Mooie toevoeging centrum
Elke vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur gaat de pop-up galerie open. "We zijn met de pop-up galerie de leuke verplichting aangegaan dat we de ruimte om de beurt bemannen", lacht Anke van Gorp. Ze hebben intussen al meerdere belangstellenden mogen verwelkomen. Mensen die gericht kwamen of winkelend publiek dat toevallig langs het pand liep tijdens een ronde door het centrum en besloot een kijkje te nemen. "We hebben al veel leuke reacties gehad van mensen. Er zijn er al een paar meerdere keren langsgekomen. We houden ook een gastenboek bij waar leuke reacties in staan. Daarbij is de pop-up galerie een fraaie toevoeging aan het centrum. Het leegstaande winkelpand is bezet en wij hebben tijdelijk een mooie expositieruimte tot onze beschikking." De pop-up galerie is tot eind januari geopend. Op de vraag of Kunstkolk een vervolg gaat geven aan een tijdelijke expositieruimte hoeven Anke en Anneke niet lang na te denken. "Dat zou mooi zijn als de kans zich voordoet", besluiten de twee met een lach.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant