Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Aileen van Tilburg
column koos

Conclusie: We leven in een derde wereldland

Column 453 keer gelezen

In een land waar het goed gaat, maakt het volk zich druk om niets, de aanrijtijden van de dierenambulance of de huwelijksperikelen van een tv-sterretje. Ernstiger wordt het als de berichtgeving bij voortduring gaat over basale voorzieningen. Met dat in het achterhoofd kom ik tot de conclusie dat wij in een derde wereldland leven. Niks deugt of functioneert nog. Hoe ver moet het nog komen voordat de Unesco ons te hulp schiet?

Misschien leest u dit helemaal niet, want zelfs het rondbrengen van een krant of weekblad is hier al een probleem. Houd uw groentetuintje op orde en zorg voor voldoende drinkwater in huis, het einde is nabij. Ik ben er de man niet naar om u de put in te praten, maar als dienaar van het vrije woord moet ik hier toch enkele rampzalige ontwikkelingen aanstippen. Als u in het Noord-Limburgse woont, wens ik u een goede gezondheid toe, want Magere Hein staat eerder bij u aan de deur dan de ambulance. Een ambulancepost is er in Gennep en ommelanden niet meer. Sterkte!

In Grave mogen ze dan wel een ambulance in de buurt hebben, maar met het gegraaf aan de doorgaande weg zullen er paarden of tractoren nodig zijn om u op te komen halen. Idem dito in het centrum van Cuijk. Het gespit daar duurt en duurt en nou komt de wethouder met het kulverhaal dat de Chinezen er met de productie van de benodigde stenen een zootje van maken. In Wanroij dachten ze na maanden van soortgelijke ellende weer gewoon over de weg naar huis te kunnen, maar nou hebben ze met zijn allen vastgesteld dat er 80 fouten zijn gemaakt bij het aanleggen van het nieuwe plaveisel. Tachtig! Makkelijker om te tellen welke stoeptegels er wél goed liggen. Wethouder Janine van Gennep vond het in haar gemeente ook zo gortig worden dat ze er praat-avonden over gaat organiseren. Maar voordat de eerste plaats vond (hoe komen die mensen in hemelsnaam over die hobbelige wegen daar?) maakt de plaatselijke D66 al ruzie. Zie je wel, dit leidt tot volksopstanden. De gelukszoekers onder ons houden het voor gezien. Die pakken de trein naar betere oorden. Maar weten kennelijk niet dat de staatssecretaris is gevraagd zich te gaan bemoeien met het trein-geklungel hier. Grote kans dat ze niet verder komen dan de perrons in Vierlingsbeek, Boxmeer of Cuijk. Ik zeg: we leven in een derde wereldland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant