MHV'81 verloor in Poeldijk. (foto: Günther Robbrecht)

Eerste verliespartij voor handbalsters MHV'81

Sport 171 keer gelezen

POELDIJK | De handbalsters van MHV'81 zijn afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Poeldijk was Verburch met 29-23 te sterk voor de koploper van de hoofdklasse.

De hars aan de bal zorgde ervoor dat de wedstrijd aan Millse zijde slordig begon. Na acht minuten was de stand 6-3 in het voordeel van Verburch. MHV ging wat beter spelen, waardoor er een aantal gemakkelijke doelpunten gemaakt konden worden. Onder aanvoering van Janne Nooijen stond de Millse verdediging beter. Toch kon de voorsprong van Verburch niet verkleind worden. Met een ruststand van 16-14 gingen de teams de kleedkamer in. De kansen die na rust werden gecreëerd door de formatie van de coaches Van den Akker en De Gier werden niet afgemaakt. Daarentegen bleef de ploeg uit Poeldijk het net wél vinden. De dames van MHV'81 kwamen daardoor snel op een achterstand van zes doelpunten. Gedurende de tweede helft wisten de Millse dames het tij niet te keren. Over de gehele linie ontbrak het regelmatig aan scherpte en geluk. De eerste nederlaag van het seizoen (29-23) werd daardoor een feit. MHV'81 blijft koploper.
De Millse handbalsters spelen zondag de uitwedstrijd tegen Hellas, dat vierde staat op de ranglijst. Deze, waarschijnlijk lastige, wedstrijd zal plaatsvinden in Den Haag. De wedstrijd start om 12.00 uur.