Afbeelding

Met H. Martinusparochie naar Lourdes

Religie 62 keer gelezen
CUIJK - Terugkijkend op een geslaagde bedevaart naar Lourdes met het bisdom van 's-Hertogenbosch afgelopen mei, worden in de Heilige Martinusparochie in Cuijk weer plannen gemaakt voor 2015. Van woensdag 13 t/m maandag 18 mei zal de parochie wederom afreizen naar deze bedevaartplaats in Frankrijk. Op dinsdag 13 januari is een informatieavond over deze bedevaartsreis.

[image=296517]

Waarom gaan mensen naar Lourdes? Een vraag waar niet makkelijk antwoord op te geven is. Vaak wordt gedacht dat men alleen naar Lourdes kan als men ziek is. Het klopt dat Lourdes bij uitstek een plaats is waar mensen die ziek zijn troost en kracht vinden en waar zieken voorrang hebben. Maar als je aan mensen vraagt waarom ze naar Lourdes gaan, krijg je zeer uiteenlopende antwoorden. Mensen doen er kracht op, kunnen hun figuurlijke rugzakje daar bij Maria leegmaken en doen er nieuwe energie op. Anderen gaan uit dankbaarheid, uit nieuwsgierigheid of omdat moeder, vader of iemand anders gevraagd heeft om met ze mee te gaan. Kortom, Lourdes is met geen andere plaats ter wereld te vergelijken en maakt het daarom zo bijzonder. Als toerist loop je er verloren, als pelgrim ervaar je wat Lourdes voor je kan betekenen.

Bedevaartsreis
Vanuit de parochie reizen men per vliegtuig vanaf Eindhoven Airport naar Lourdes. Bij voldoende deelname zal vanuit Cuijk gezamenlijk per bus naar Eindhoven gereisd worden. In Lourdes verblijft de groep in een goed 3-sterrenhotel op loopafstand van het Heiligdom. De reis zal pastoraal begeleid worden door een van parochiepastores.
Zorg nodig of bent u minder mobiel? Ook dan is het uiteraard mogelijk om mee te gaan. Wie interesse heeft en/of de bijbehorende folder wil ontvangen, kan vrijblijvend contact opnemen met de contactpersonen in de H. Martinusparochie: Anny Spanjers op telefoon (0485) 31 33 93 of Josefien Jacobs (0485) 31 70 81. Of kijk op http://www.vnb.nl.

Informatieavond
Op dinsdag 13 januari zal in de pastorie van de Martinuskerk in Cuijk een vrijblijvende informatieavond gehouden worden. Aanvang is 19.30 uur. Bezoekers krijgen dan informatie over de reis, het verblijf en het reizen met de parochiegroep.

[image=296518]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant