Tennisvereniging Sint Tunnis ontvangt net zoals Muziekvereniging Cecilia een subsidie in het kader van Vitale Kernen.
Tennisvereniging Sint Tunnis ontvangt net zoals Muziekvereniging Cecilia een subsidie in het kader van Vitale Kernen.

Subsidies voor twee verenigingen Sint Anthonis

Algemeen 268 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het college van B en W van de gemeente Sint Anthonis heeft in het kader van Vitale Kernen twee (eenmalige) subsidies verstrekt aan tennisvereniging Sint Tunnis en Muziekvereniging Cecilia.

De subsidie voor tennisvereniging Sint Tunnis is voor aanpassingen aan het sportpark van de club. Dit is onder andere bedoeld om het park meer toegankelijk te maken voor minder validen. De vereniging draagt zelf 7.000 euro bij en veel werkzaamheden met betrekking tot de noodzakelijke aanpassingen worden door vrijwilligers gedaan. De tweede subsidie betreft een bijdrage aan het project 'Cecilia 100'; een project waarin Muziekvereniging Cecilia zijn 100-jarig bestaan opluistert door 100 activiteiten te organiseren waarin 'ontmoeten' en 'samen muziek maken' centraal staan. De vereniging draagt zelf 5.000 euro bij aan het project en worden de activiteiten door projectgroepen van vrijwilligers samengesteld.

Vitale Kernen
De subsidieaanvragen komen vanuit het project Vitale kernen. Hiervoor is een totaalbedrag gereserveerd van 1,25 miljoen euro. Inwoners uit alle kernen van Sint-Anthonis kunnen een eenmalige subsidie aanvragen voor initiatieven die goed zijn voor de leefbaarheid van hun kern. Deze aanvragen worden beoordeeld door een adviesraad met daarin inwoners uit de betreffende kern.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant