Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Aileen van Tilburg
column koos

Wie is er nou gek of speelt 'n spelletje in Sint Anthonis?

Column 490 keer gelezen

Het was me wel opgevallen bij een recent, toevallig bezoekje aan multifunctioneel centrum Oelbroeck in Sint Anthonis dat het mogelijk zou moeten zijn om het wat gezelliger en eigentijdser te maken. Met wat blikken verf en een leuk spotje hier en daar zou ik er wel wat van weten te maken. Dat het niet meer van deze tijd is, vinden de bestuurders daar kennelijk ook. Sterker nog, ze broeden al jarenlang op verbouwplannen. Ze hebben er zelfs een deskundig bouwbureau bijgehaald. En dan weet je het wel. Een deskundig bouwbureau komt zelden met het voorstel van wat blikken verf en een spotje hier en daar. Die pakken de zaak doorgaans wat grondiger aan.

Nou kon dat ook in het Sint Tunnisse geval, want het gemeentebestuur had al laten weten dat er wel voor vijf ton aan vertimmerd mocht worden. Helemaal zeker van de zaak was het bestuur van Oelbroeck niet na die melding van het gemeentebestuur. Hadden ze het goed verstaan? Zei de wethouder nou vijf ton of vijf miljoen? In zo'n twijfelgeval ga je maar van het meest positieve uit. Logisch. Vijf miljoen dus. Ze zagen af van gouden deurklinken, waardoor alras bleek dat ze voor 3,2 miljoen de tent al aardig konden opfrissen. Bovendien gun je zo'n gemeentebestuur als dat van Sint Anthonis ook wel eens een meevaller. Tot zover alles goed en logisch. Toen het deskundige bureau en de ijverige vrijwilligers van Oelbroeck uitgefantaseerd waren, was het nog slechts wachten op het overmaken van de 3,2 miljoen door de gemeente. Dat gebeurde niet. Want de wethouder bleek dus inderdaad niet vijf miljoen, maar vijf ton gezegd te hebben. Wie is hier nou gek? Of doof? Of kwaadwillend? Of gewoon dom misschien? Wie speelt hier een spelletje?

Voor alle duidelijkheid: we hebben het hier over volwassen mensen. Mensen ook met verantwoordelijkheid. Mensen die in hetzelfde dorp wonen, in vergaderingen, op straat en op verjaardagsfeestjes elkaar tegen het lijf lopen. En toch, en toch blijft het gemeentebestuur volhouden dat er altijd is gesproken over vijf ton. En toch wordt een paar honderd meter verderop in tientallen vergaderingen gebrainstormd over een verbouwingsplan van 3,2 miljoen? En nou zijn ze boos op elkaar. Als ze mijn kinderen waren, gaf ik ze beiden een schop onder de kont. Smartphone inleveren, geen computer, samen buiten spelen. En bij tegensputteren een draai om de oren op de koop toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant