Glasvezel.
Glasvezel. Foto: Freek van de Venne

Ambassadeurs gezocht voor glasvezelcampagne in gemeente Bergen en Mook en Middelaar

Zakelijk 174 keer gelezen

BERGEN/MOOK EN MIDDELAAR | Een informatiecampagne start in maart om een glasvezelnetwerk in de gemeenten Bergen en Mook en Middelaar aan te leggen. Vanaf maandag 4 februari houdt Limburg glasvezel informatieavonden voor vrijwilligers die mee willen helpen met de glasvezelcampagne. De ambassadeurs gaan voor ruim 10.000 gezinnen glasvezel mogelijk maken. Zij krijgen hiervoor een speciale korte training.

De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger word je de glasvezeldeskundige van de buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in hun dorp komt, is er wel een taak. Tijdens de training voor vrijwilligers komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kan men vragen van buurtbewoners beantwoorden.

Waarom glasvezel?
Met glasvezel kun je onbeperkt en supersnel internetten, interactief en 8K tv kijken, radio luisteren en goedkoop telefoneren. De kabel van Ziggo en KPN kan al die data nauwelijks nog verwerken. Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40 procent, waardoor de netwerken van KPN en Ziggo dichtslibben en de vooruitgang nauwelijks kunnen bijhouden. Dat levert nu al veel problemen op. KPN en Ziggo willen hun netwerk in deze gemeenten niet verder uitbreiden. Daarom moeten de krachten gebundeld worden voor glasvezel. Want met glasvezel kan iedereen de komende 40 tot 50 jaar wel optimaal gebruikmaken van internet en tv. Men kan zich aanmelden als ambassadeur op www.limburgglasvezel.nl/ambassadeur. Op deze site staan ook de data van de infoavonden. www.limburgglasvezel.nl/informatie/dagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant