Een impressie van hoe de nieuwe BSO van Kinderopvang Eerste Klas in Cuijk eruit komt te zien.
Een impressie van hoe de nieuwe BSO van Kinderopvang Eerste Klas in Cuijk eruit komt te zien.

Kinderopvang Eerste Klas breidt BSO uit

Zakelijk 1.991 keer gelezen

CUIJK | Hart voor de zaak! Dat spreekwoord is Susan van Doren en Chantal Spanjaard op het lijf geschreven. De trotse eigenaren van Kinderopvang Eerste Klas in Cuijk sloegen twee jaar geleden de handen ineen voor het verwezenlijken van hun droom; een eigen kinderopvang waar een kind helemaal zichzelf kan zijn in een gemoedelijke en vertrouwde omgeving. Dit jaar wordt Kinderopvang Eerste Klas uitgebreid. Naast de bestaande locatie wordt een gloednieuw gebouw voor de buitenschoolse opvang gebouwd.

Dat het soms snel kan gaan weten Chantal Spanjaard en Susan van Doren als geen ander. In 2017 openden ze Kinderopvang Eerste Klas aan Heiligenberg 3 in Cuijk. Daar bevinden zich onder een dak een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang (BSO). Kinderen van 0 tot ongeveer 13 jaar zijn welkom bij Eerste Klas. "We bieden de kinderen veel rust en willen hun groei niet belemmeren. Ieder kind mag zijn wie hij of zij is. We bieden voor ieder van hen wat wils. Ze kunnen lekker knutselen maar zich ook buiten uitleven", zegt Susan. De komende maanden gaat de schop de grond in op de kavel naast het pand van Eerste Klas. Daar wordt een nieuw gebouw gebouwd voor de BSO en de peuteropvang. "De BSO bestaat uit een begane grond en een bovenverdieping", vertelt Chantal terwijl ze de plattegrond van de BSO laat zien. Op beide levels, zowel de begane grond als de bovenverdieping, is van alles te doen voor de kinderen. "Er komen onder meer een chillruimte, gamekamer, dansruimte en een atelier", licht Chantal enthousiast toe. "We houden elke dag activiteiten voor de kinderen. Ze kunnen hier aan meedoen als ze willen, niets is verplicht. Ze hebben de vrijheid hierin mee te denken. In het BSO-gebouw zullen eveneens veel activiteiten plaatsvinden. Van dansworkshops en schilderen tot graffiti spuiten, verkleden en techniekles."

Tienerhonk
De ruimtes in het BSO-gebouw, dat in augustus in gebruik wordt genomen, worden van elkaar gescheiden met glazen wanden zodat er een goed overzicht is. "De bovenverdieping is echt voor de tieners. Ze hebben onder meer een keuken tot hun beschikking, een dakterras en een loungeruimte waar ze in wat meer privacy hun huiswerk kunnen maken of een boek kunnen lezen. Een echt tienerhonk", grapt Susan. Het achterste gedeelte van de begane grond is het domein van de peutergroep. Ze zijn afgescheiden van de BSO-groep. Het BSO-gebouw staat via de grote nieuwe tuin (patio) in verbinding met het kinderdagverblijf.

Persoonlijk contact
Met de komst van de nieuwbouw worden de bestaande groepen, zowel de twee groepen op de BSO als de twee groepen op het kinderdagverblijf, uitgebreid met elk een groep erbij. Susan en Chantal benadrukken dat ze hierna niet verder willen groeien. "Als we nog groter worden, dan is het moeilijk om het persoonlijke contact te behouden. En dat is juist onze kracht; we kennen alle kinderen en ouders", zegt Susan. Samen met Chantal is ze nog regelmatig als begeleidster tussen de kinderen te vinden. "En in de pauze eten we een boterham met ze mee", lacht Chantal. "We vinden het belangrijk om de feeling met ons werk te behouden en niet alleen op kantoor te zitten. We zorgen ervoor dat een van ons altijd aanwezig is en dat we betrokken zijn", besluiten Susan en Chantal. Kijk ook op www.kinderopvangeersteklas.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant