De kinderoptochtcommissie van de BCV en Vereniging 'De Metworst' hebben de handen ineengeslagen om van de zondagmiddag een fantastische middag voor de Boxmeerse jeugd en hun ouders te maken.
De kinderoptochtcommissie van de BCV en Vereniging 'De Metworst' hebben de handen ineengeslagen om van de zondagmiddag een fantastische middag voor de Boxmeerse jeugd en hun ouders te maken.

Carnavalsmiddag kleurt blauw-wit bij de BCV

Carnaval 368 keer gelezen

BOXMEER | Niet alleen op Metworstmaandag 4 maart zal Boxmeer blauw-wit kleuren, maar ook carnavalszondagmiddag 3 maart zal voor de jeugd in het teken staan van deze Boxmeerse tweekleur. De kinderoptochtcommissie van de BCV en Vereniging 'De Metworst' hebben de handen ineengeslagen om van de zondagmiddag een fantastische middag voor de Boxmeerse jeugd en hun ouders te maken.

Om de carnaval voor de jeugd in Boxmeer ook in de toekomst levendig en bruisend te houden besloten deze twee verenigingen hun krachten te bundelen en een nieuw programma voor de Boxmeerse jeugd neer te zetten op carnavalszondagmiddag.

Kinderoptocht
Als de boerenbruiloft is afgelopen, kan de jeugd zich op gaan maken voor de kinderoptocht. Het thema van dit jaar is, hoe kan het ook anders, 'Boxmeer kleurt blauw-wit'. De optocht start om 15.00 uur vanaf de 'Verkesmarkt'. Kijken is natuurlijk leuk, maar deelnemen is nog veel leuker! Denk daarbij niet alleen aan de Metworst, maar bijvoorbeeld ook aan Olympia, de Vaart (blauw mennekes), de Joekels en zelfs de smurfen zijn welkom. Als het maar blauw-wit is! Er zijn geweldige prijzen te winnen en voor iedere deelnemer staat er na afloop een verrassing klaar! Ook Vereniging 'De Metworst' zal zichtbaar aanwezig zijn tijdens de kinderoptocht met als hoogtepunt Kunning Gijs Snijders op zijn paard in de optocht begeleid door meerdere ruiters. Ook zullen er enkele jonge leden van de Vereniging op een pony meerijden. De jeugd heeft immers de toekomst! Opgeven kan voor alle jeugd van 0 tot en met 15 jaar via: www.degeitenbok.nl/jeugdcarnaval/kinderoptocht.

Optredens
Na de kinderoptocht begint het programma in de tent van La Bamba en Riche. Er zullen dit jaar net als andere jaren diverse optredens te zien zijn onder leiding van Menno Gruijters en Jesse Nabbe die het geheel aan elkaar zullen praten. Een primeur is dat er een heuse Ruiterpresentatie van Vereniging 'De Metworst' plaats zal vinden. Iedere ruiter wordt in de gelegenheid gesteld om zich, een dag voordat ze allemaal losgaan op het Vortums Veld, kort aan het publiek voor te stellen. Kinderen krijgen daarbij de mogelijkheid om op hun favoriete ruiter te stemmen door middel van een stembiljet. Wordt de ruiter op wie jij hebt gestemd een dag later Kunning dan maak je kans op een geweldige prijs. De prijswinnaar wordt op Metworstmaandag via social media bekend gemaakt.

Bühnebeest
Om het geheel extra aan te kleden en het publiek lekker op te zwepen krijgen Jesse en Menno hiervoor versterking van oud-Boxmerenaar Koen Logtens. Koen is een echt bühnebeest en, met zijn eigen theaterschool en liefde voor Boxmeer, de uitermate geschikte persoon om een knalfeest te bouwen in de tent. Met zijn motto 'Enthousiasme is de motor van het succes!' gaat het dak er vast af. Maar dat is niet het enige. Naast de vaste optredens van de jeugdraad en dansgarde worden er gedurende de optredens ook spelletjes gespeeld door kinderen aan de hand van het Metworst-thema. Zo kan er onder andere hoefijzer worden geworpen, aan een 'witte boks' worden gehangen, geraden worden hoeveel een halve verkeskop weegt en hoe lang zeven ellen worst is, reveille worden geblazen en er wordt (blauw-wit) geschminkt.

Tegen inlevering van je (bijna) volle spelletjeskaart krijg je nog een echte unieke medaille en een kleine Metworst-attentie en ook hiermee zijn op deze dag geweldige prijzen te winnen. Genoeg te zien en te doen dus. Alle (groot)ouders zijn natuurlijk van harte welkom, want als de jeugd zich vermaakt dan hebben de ouders het ook naar hun zin!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant