Lodewijk Asscher in gesprek met de jonge actievoerders uit Molenhoek. (foto: Jos Gröniger)
Lodewijk Asscher in gesprek met de jonge actievoerders uit Molenhoek. (foto: Jos Gröniger)

Geslaagde actie tegen problemen Maaslijn

Verkeer en vervoer 860 keer gelezen

MOOK/MOLENHOEK | Treinen die niet eens meer stoppen, overvolle coupés en zelfs uitvallende ritten. De reizigers op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen zijn het zat. Vervoerder Arriva moet snel met verbeteringen komen. Onder het mom 'je kunt nog beter gaan fietsen' maakten de Jonge Socialisten uit Limburg met PvdA-kopstuk Lodewijk Ascher vanuit Venray zondag een protesttocht naar Nijmegen. Op de fiets!

Door Jos Gröniger

Op het zonnige station Mook - Molenhoek was het zondag goed vertoeven. Het geduld van het groeiend aantal belangstellenden werd op de proef gesteld. Het zachte voorjaarsweer vergoedde veel. En toen omstreeks kwart voor drie (ruim een uur later dan verwacht) het fietsende peloton arriveerde was de Mookse missie geslaagd. PvdA-fractievoorzitter Lee Tonnaer kon het Kamerlid de brief, waarin het Mookse college Gedeputeerde Staten van Limburg en Gelderland, ProRail, Arriva, de staatssecretaris en vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat geïnformeerd worden over de wantoestanden op het spoor, overhandigen.

Direct extra bussen 
Op het perron had Asscher aandacht voor de klachten van reizigers. Hij sprak met de Molenhoekse Dora Batelaan en haar zonen Jens en Stijn en buurjongen Elias. Het viertal trok de aandacht met de leuzen 'Altijd druk is ruk' en 'Reizen per trein is niet fijn'. "De jongens gaan in Nijmegen naar school en reizen zo nu en dan met de trein. Ze komen dan vaak te laat, omdat ze er niet meer in kunnen en moeten wachten. Soms stoppen de treinen niet eens", zegt Dora. Het Kamerlid hoorde het begripvol aan. "Dit is een hele goede actie. Op een ludieke manier wordt een serieuze zaak aan de kaak gesteld. Het probleem moet opgelost worden. De aanbesteding voor elektrificatie moet morgen starten, en er moeten direct extra bussen ingezet worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant