Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Aileen van Tilburg
column Koos

Dronken stratenmakers Wanroij weigerden zich te bukken

Column 1.687 keer gelezen

Als je wilt omschrijven hoe gemeenteraadsleden over onbenullige zaken uitweiden, dan is het een bekende uitdrukking om te zeggen dat ze zich druk maken om een paar stoeptegels die scheef liggen. Zo geef je lucht aan je ergernis over de constatering hoe ze niet in staat zijn een wat bredere kijk op de materie te verwoorden en hoe ze zich vastbijten op onbenullige zaken. Helaas, zulk geneuzel komt nogal eens voor.

Dus kreeg ik op voorhand al jeuk toen de Wanroijse Werkgroep N602 (het cijfer staat voor de doorgaande weg in dit dorp) enkele weken geleden kwam aanzetten met een waslijst van 80 tekortkomingen die de ijverige leden hadden geconstateerd bij de renovatie van deze weg. Ik zag de mierenneukerij in de gemeenteraad van Sint Anthonis al tot volle wasdom komen. Ik sta ver boven dat niveau, dat begrijpt u wel. Tot afgelopen vrijdag. Ik reed met een niet geheel nieuwe maar toch redelijk comfortabele auto over de vernieuwde Dorpsstraat. Dat wil zeggen: ik lag te dommelen naast de vrouw die het onverantwoord vond dat ik na de genuttigde glazen wijn nog achter het stuur kroop. Niet beseffend hoe ver we nog van huis waren, schrok ik overeind, ondertussen chagrijnig haar vragend over wat voor klote landweggetje ze in hemelsnaam naar huis reed. Om te zeggen dat ik me op een Belgisch kasseienstrook waande, is wat overdreven maar mijn dutje werd wreed verstoord. Slaperig herkende ik een restaurant dat ooit het gemeentehuis van Wanroij was. We reden dus over de zojuist weer geopende, geheel vernieuwde Dorpsstraat van Wanroij. Waren mijn ogen nog dicht geweest, dan had ik tegen de vrouw naast me gebromd dat het hoog tijd werd dat ze hier de boel zouden gaan herstraten.

Toen kwam dus de herinnering aan die Wanroijse Werkgroep N602. Geef me het adres van de voorzitter, want ik word sympathisant. Waar blijft de Wanroijse volksopstand? Welke beunhazen zijn hier aan het werk geweest? Volgens de wethouder worden de 80 klachten nog voor carnaval opgelost. Knappe jongen, want een van die 80 klachten zal toch wel gaan over die nieuwe straatstenen die er in Wanroij kennelijk zijn ingegooid door dronken stratenmakers die weigerden zich te bukken. De klus kost 6,2 miljoen. Daarvan een lief deel voor de Wanroijse bestrating. Nooit zal ik meer een grap maken over gemeenteraadsleden die debatteren over scheefliggende stoeptegels, in dit geval straatstenen. Soms moet dat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant