Afbeelding

Mèrtzitting in Gennep breidt dit jaar uit

Carnaval 601 keer gelezen

GENNEP | Carnavalsvierders uit de Top van Noord-Limburg zijn zaterdag weer te vinden in de kern van Gennep. De Mèrtzitting van de samenwerkende carnavalsverenigingen 't Bombakkes (Gennep) en De Maskotters (Ottersum). Voor de 18e editie van het gratis toegankelijke evenement heeft de organisatie het terrein uitgebreid met een tweede podium.

Door: Jos Gröniger

De organisatie broedde al even op het plan dat moet leiden tot een betere doorloop voor het publiek. Met naar schatting 3.000 bezoekers was het plein op De Markt al enkele jaren vol.
Het tweede podium en het uitbreiden van het evenemententerrein van stadhuis tot aan de Nieuwstraat geeft de bezoekers de nodige ruimte. Ook is er een tweede toegangspoort tot het terrein. Bezoekers uit het noorden van Gennep kunnen via de Niersstraat het terrein op. Mensen die vanuit het zuiden van de Gennep komen, kunnen de ingang in de Zandstraat/Markt gebruiken. Tot een toename van het aantal bezoekers leidt de uitbreiding niet. "Wellicht dat er honderd mensen extra bij kunnen, maar deze maatregel is getroffen om meer service te verlenen aan de bezoekers", zegt Theo Wikkers, de voorzitter van Stichting De Mèrtzitting, "Het kost de organisatie meer geld maar dat is het ons ook waard."
De aanpassing is niet eenmalig. Wikkers: "We hebben afgesproken dat we het over twee, drie jaar bekijken of de uitbreiding nuttig is."
Het programma voor de Mèrtzitting is uitgebreid met optredens. Op het tweede podium begint het programma om 12.00 uur met de kapel ZusSjan uit Mook. Het programma op het hoofdpodium voor het stadhuis begint om 13.00 uur met een optreden met de zangeressen van Genneps Gemikste.
De line up wordt verder gevormd door carnavalsartiesten zoals Fabrizzio, Bjorn & Mieke, Angelina en Dieter Koblenz.
Zie ook www.mertzittinggennep.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant