Afbeelding

KunstLab moet asielzoekers vrolijkheid brengen

Algemeen 227 keer gelezen

OVERLOON | Stichting De Vrolijkheid start in maart een nieuw project in het AZC in Overloon: het KunstLab. Dat is een plek waar kinderen van het AZC zich bezig kunnen houden met diverse kunstvormen. "Het is vooral een vrolijke, veilige plek voor kinderen waar ze door middel van allerlei kunstzinnige workshops kind kunnen zijn", weet Connie Vissers van Stichting De Vrolijkheid.

De stichting houdt op ruim vijfentwintig AZC's in Nederland kunstzinnige activiteiten voor kinderen en jongeren en streeft ernaar om het leven in asielzoekerscentra minder schadelijk te maken voor de jonge bewoners. "Het KunstLab is een plek waar ruimte is voor verwondering. Kinderen kunnen er even ontspannen aan de werkelijkheid ontsnappen", vertelt Connie. "In onzekere tijden is het heel belangrijk dat er ook ruimte is voor creatieve, vrolijke bezigheden. Dit doen we door middel van muziek, beeldende kunst, dans en theater. Het KunstLab is geen vorm van therapie. Het is een leuke activiteit waar natuurlijk wel ruimte is voor eventuele emoties."
Donderdag 21 maart wordt het KunstLab feestelijk geopend tijdens een besloten bijeenkomst. "Dan gaan we met z'n allen een groot kunstwerk maken, zodat de plek al een beetje van ons allemaal wordt", zegt Connie. Ze is enthousiast over de nieuw ingerichte ruimte in het Overloonse AZC. "Vaak zijn AZC's grauw en grijs, maar het KunstLab moet echt een vrolijke plek worden."

Vrijwilligers gezocht
Stichting de Vrolijkheid zoekt nog vrijwilligers voor het KunstLab op AZC Overloon. Als vrijwilliger ondersteun je de kunstenaar of workshopleider tijdens de creatieve activiteiten. De vrijwilligers moeten een dagdeel per week beschikbaar zijn. Dat is donderdag van 15.00 tot 17.00 uur. Het KunstLab gaat 21 maart officieel van start. Mensen die affiniteit met kunst hebben, het leuk vinden om met kinderen en jongeren te werken, een positieve houding hebben, van humor houden en flexibel zijn, kunnen zich aanmelden. "Ze worden opgenomen in een leuk en enthousiast team en kunnen aan de slag in een inspirerende werkplek. De reiskosten worden vergoed en bovendien zijn er mogelijkheden om trainingen te volgen. Aanmelden kan via connie@vrolijkheid of helga@vrolijkheid.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant